بوت استرپینگ
بوت استرپینگ

بوت استرپینگ

سه‌شنبه, 07 بهمن 99
فریده مسعودی
مربوط به جذب سرمایه است
0
0

بوت استرپینگ به معنای راه‌اندازی یک کسب‌وکار بدون کمک یا سرمایه‌ی خارجی و با استفاده از درآمد و پس‌انداز شخصی است، به این صورت که بنیانگذاران، بودجه‌ مورد نیاز برای توسعه‌ شرکت را از جریان نقدی درآمد، تأمین می‌کنند و در هزینه‌های خود محتاط هستند. عموماً در فضای کسب و کارهای نوپا و استارتاپ‌ها، هنگامی که صاحبین یک کسب و کار با استفاده از سود فعالیت‌هایشان و سرمایه‌گذاری آن در همان استارتاپ، شرکت را حفظ می‌کنند، در واقع اقدام به امر بوت استرپ کرده‌اند.

 

مزایای بوت استرپینگ برای استارتاپ‌ها

مدیریت و کنترل هزینه‌های استارتاپ

شما می‌توانید همه‌ تصمیمات نهایی را بدون نیاز به مشورت با سرمایه‌گذاران و سهام‌داران اتخاذ کنید و با توجه به عدم ارتباط با سرمایه‌گذار، استرس و فشار کمتری را تجربه می‌کنید و‌ وقت خود را به توسعه‌ محصول و بازاریابی آن اختصاص می‌دهید.

 

افزایش پتانسیل خلاقیت و نوآوری بالا

منابع کمیاب، شما را به سمت راه ‌حل‌های مفیدتر و خلاقانه‌تر هدایت می‌کند. با تمرکز روی راه ‌حل‌های قابل اجرا و نیروهای متعهد و متخصص، ‌سرعت کار را افزایش داده و مسیر خلاقیت و پیشرفت را هموارتر کنید.

 

مالکیت و ارزش سهام شرکت

یکی از مهم‌ترین مزایای بوت استرپینگ این است که مجبور نیستید در مقابل دریافت سرمایه، بخشی از سهام کسب‌وکار خود را واگذار کنید. در صورتی که وقتی از شخص دیگری بودجه می‌گیرید، باید سهام خود را با این سهامداران تقسیم کنید که در این مدل صدق نمی‌کند.

 

تمرکز روی مشتریان

زمانی که سرمایه‌ زیادی ندارید، باید روی مشتریان تمرکز کنید، یعنی منابعی که اشتباهات شما را به‌ سختی می‌بخشد. به همین دلیل شما باید همه‌ مراحل را با توجه به نتایج مطلوب مشتریان طراحی کنید.

 

اقدامات لازم برای بوت ‌استرپ استارتاپ

۱- برنامه‌ریزی دقیق برای بودجه کنونی

آشنایی کاملی با میزان بودجه‌ کنونی خود داشته باشید. از همین ابتدای کار باید صرفه‌جویی در هزینه‌ها را در تمامی مراحل کار به کار گیرید. باید بدانید که تصمیمات مالی شما به ‌عنوان مدیر کسب‌وکار، تمام ابعاد کسب و کار را تحت تأثیر قرار می‌دهد. استفاده از فضاهای اشتراکی، استفاده از توان و قابلیت‎های اعضای تیم، مدیریت هزینه‌ها و… از اصولی است که هر استارتاپی باید در مرحله راه‎اندازی به آن توجه داشته باشد.

 

۲- جستجو برای یافتن تسهیلات مالیاتی

در ایران شرکت‌های دانش‌بنیان مشمول معافیت مالیاتی هستند. می‌توانید از همین ابتدای کار تصمیم بگیرید استارتاپ خود را به شرکتی دانش‌بنیان تبدیل کنید تا پس از نهایی‌ شدن محصول، از مزایای مالیاتی آن بهره‌مند شوید. 

 

۳- افزایش توانایی و دانش

در ابتدای کار باید بتوانید نقش‌های متنوعی در استارتاپ خود بر عهده بگیرید. در شروع کار موجودی کافی برای استخدام افراد مختلف ندارید و بهتر است که خودتان برخی وظایف را بر عهده بگیرید. به بیان دیگر، در این مرحله باید خودتان (یک نفر یا چند موسس) تمامی جاهای خالی شرکت را پر کنید.

 

۴- بالا بردن ارتباطات در حوزه‌های مختلف

ارتباطات در این مرحله صرفا به معنای جذب سرمایه‌گذار نیست. شما با شبکه‌سازی و ایجاد ارتباطات جدید می‌توانید مشتریان تازه برای خود پیدا کنید و فرایند یادگیری برای تاسیس شرکت را تسریع کنید. به یاد داشته باشید که بوت استرپینگ به معنای عدم درخواست کمک نیست. وقتی با کارآفرینان با تجربه آشنا می‌شوید، سعی کنید تا آنجا که می‌توانید از آن‌ها یاد بگیرید. در نهایت، این شما هستید که مسئول موفقیت خودتان هستید.

 

۵- استفاده از کمپین‌های تبلیغاتی کم هزینه و پر بازده 

تبلیغات هزینه نیست، بلکه سرمایه گذاری برای رشد فروش و توسعه یک استارتاپ است. به راحتی می‌شود با استفاده از تبلیغات، بازدید روزانه وب‌سایت خود را افزایش دهید، اما مسئله‌ای که وجود دارد این است که تا زمانی که محصول شما در مرحله MVP است و در حال طی کردن چرخه‌های بازخورد هستید، باید با هدف قرار دادن جامعه‌ای کوچک از مشتریان، فرضیات خود را مورد آزمایش قرار دهید و سعی کنید کمال‌گرایی را در روزهای ابتدایی کنار بگذارید و ایده‌های خود را با کمترین هزینه‌ها آزمایش کنید.

 

۶- یافتن معیارهای کلیدی رشد استارتاپ 

اگر هنوز معیارهای کلیدی رشد خود را نیافته‌اید، قادر نخواهید بود میزان پیشرفت خود را ارزیابی کنید. در واقع این معیارها به شما کمک می‌کنند تا انتخابی صحیح برای پیشرفت داشته باشید و بتوانید کانال‌های موثر بازاریابی و تبلیغات را به درستی تشخیص داده و در نهایت منابع خود را در مسیرهای درست مصرف کنید. به عبارتی این امر باعث می‌شود تا قبل از اولین راند جذب سرمایه، خودگردانی موفقی داشته باشید.

 

۷- استفاده از فضای کار اشتراکی

در ابتدای مسیر که موفقیت یا شکست استارتاپ معلوم نیست و عموما با عدم قطعیت‌ و ریسک‌های فراوان دست و پنجه نرم می‌کند بهتر است سرمایه اندک خود را برای اعتبارسنجی، جذب مشتری و هر آنچه ارزشی به استارتاپ شما می‌افزاید، صرف کنید. در ابتدای راه اندازی کسب و کار، اقدام به اجاره دفتر کار اختصاصی نکنید، می‌توانید در فضای کار اشتراکی با فریلنسرها و استارتاپ‌های دیگر آشنا شوید و ایجاد ارزش و هم‌افزایی کنید. 

 

نظرت چیه؟
ارسال نظر
اشتراک‌گذاری
کپی کردن لینک

نظرات

نظر ثبت شده، نظر تو چیه؟