اخبار و مقالات

فیلترها
Image Description

پیوند نوآوری و سرمایه‌گذاری در صنعت خودرو

یکشنبه, 25 شهریور 03
0
0

نوزدهمین رویداد جذب سرمایه پیوند، با هدف ایجاد ارتباط بین استارت‌آپ‌های نوآور و سرمایه‌گذاران، در حوزه هوشمندسازی خودرو در تاریخ 19 شهریور 1403 در محل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری برگزار شد. این رویداد که به همت صندوق نوآوری و شکوفایی با همکاری هلدینگ رایزکو و کارخانه نوآوری و صنایع خلاق آمپر و به کارگزاری سامانه تامین مالی و سرمایه گذاری کارن برگزار گردید، فرصتی ارزشمند برای معرفی استارت‌آپ‌ها و جذب سرمایه برای توسعه ایده‌های نوآورانه در صنعت خودرو فراهم کرد.

دکتر مصطفی بغدادی، مدیر توسعه اکوسیستم صندوق نوآوری و شکوفایی، در این رویداد بر اهمیت حمایت از استارت‌آپ‌ها و نقش آن‌ها در توسعه اکوسیستم نوآوری کشور تأکید کرد. وی همچنین از ارائه بیش از 79 خدمت مختلف به شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور توسط صندوق نوآوری و شکوفایی خبر داد.

در ادامه این رویداد نیز مهدی اکبری، مدیر شتابدهنده «آمپردرایو» درباره فعالیت‌های این شتابدهنده عنوان کرد: حدود یک‌سال پیش به حوزه شتاب‌دهی ورود کردیم. پیش از آن «آمپردرایو» متولی تحقیق و توسعه در هلدینگ رایزکو بود. هدف ما این بود که بتوانیم انگیزه تیم‌هایمان را افزایش دهیم و فضای کارمان را به‌طور خاص در صنعت خودرو و حوزه‌هایی که هلدینگ رایزکو به سرمایه‌گذاری در آن علاقمند است، گسترش دهیم.

اکبری در پایان تصریح کرد: هلدینگ رایزکو با هدف سرمایه‌گذاری بر استارت‌آپ‌های حوزه خودرویی، اولین شتاب‌دهنده‌ای است که به‌طور تخصصی قصد دارد روی تیم‌های بیرونی کار کند.

در این رویداد هفت استارت‌آپ نوآورانه در حوزه هوشمندسازی خودرو، آخرین دستاوردهای خود را به سرمایه‌گذاران ارائه دادند. استارت‌آپ‌هایی همچون اتوسی، سامانه کمک‌ترمز الکترومکانیکی، کنترل هوشمند کیفیت، سواپ باطری موتور سیکلت، موتور گازسوز دو شمعه، ایستگاه شارژ خودرو برقی و TCU ، با ارائه راهکارهایی برای بهبود عملکرد خودروها، کاهش مصرف سوخت و افزایش ایمنی، توانستند توجه سرمایه‌گذاران را به خود جلب کنند.

کارن به‌عنوان کارگزار این رویداد، نقش مهمی در شناسایی و دعوت از استارت‌آپ‌های برتر حوزه هوشمندسازی خودرو، برنامه‌ریزی و اجرای تمامی مراحل رویداد از جمله معرفی استارت‌آپ‌ها و...، ایجاد ارتباط بین استارت‌آپ‌ها و سرمایه‌گذاران و تسهیل فرآیند سرمایه‌گذاری و ارائه مشاوره‌های مالی و سرمایه‌گذاری به استارت‌آپ‌ها ایفا کرد.

با توجه به پتانسیل بالای بازار هوشمندسازی خودرو در ایران، انتظار می‌رود که این استارت‌آپ‌ها بتوانند در آینده‌ای نزدیک به موفقیت‌های چشمگیری دست یابند.

Image Description

فرآیند سرمایه‌گذاری، اجرای طرح و تسویه‌حساب با سرمایه‌گذاران

سه‌شنبه, 30 مرداد 03
0
0
  • معرفی طرح به سرمایه‌گذاران حقیقی و حقوقی جهت سرمایه‌گذاری بر روی طرح (به‌صورت مشارکت در درآمد)
  • تکمیل فرآیند جمع‌آوری وجوه و اتمام پویش و اخذ تاییدیه نهاد مالی جهت واریز به متقاضی
  • صدور گواهی شراکت برای سرمایه‌گذاران از سمت شرکت فرابورس ایران (معاف از مالیات)
  • واریز وجه به حساب متقاضی پس از کسر کارمزد (عامل، نهاد مالی و فرابورس) و اجازه برداشت وجوه متناسب با KPI‌های قرارداد
  • نظارت بر حسن اجرای طرح توسط عامل و تدوین گزارش‌های میان‌دوره‌ای 
  • تقسیم سود محقق‌شده‌ی میان‌دوره در طرح‌های با پرداخت‌های دوره‌‌ای 
  • تدوین گزارش نهایی طرح توسط عامل و نهاد مالی و نیز حسابرسی طرح توسط حسابرس و تعیین سود نهایی پروژه
  • تقسیم اصل سرمایه و سود محقق‌شده‌ی نهایی میان سرمایه‌گذاران توسط عامل و با تایید نهاد مالی
Image Description

سند ملکی، یکی از وثایقی که از متقاضیان جذب سرمایه به روش تامین مالی جمعی دریافت می‌شود

سه‌شنبه, 30 مرداد 03
0
0

یکی از وثایقی که از متقاضیان جذب سرمایه به روش تامین مالی جمعی دریافت می‌شود، سند ملکی است.

سند ملکی، یکی از وثایق معتبر و قابل اتکا است. در این نوع وثیقه، سند ملک به توثیق سکوی تامین مالی جمعی قرار می‌گیرد تا در صورت عدم پرداخت تعهدات از سوی متقاضی، به‌عنوان توثیق و یکی از ابزار‌های وصول مطالبات عمل کند.
جهت تکمیل رسمیت فرآیند‌ها، توثیق سند ملک در دفترخانه اسناد رسمی و با تنظیم قرارداد رسمی انجام می‌شود. پیش از انجام این امر، کارشناسان بانک یا کارشناس رسمی دادگستری موظف به بازدید از ملک مورد نظر و برآورد یا تأیید ارزش حدودی آن هستند.
در صورتی که طبق مفاد قرارداد، اگر تعهدات متقاضی سرمایه ایفا نشود، درخواست اجرایی جهت مزایده‌گذاری ملک و وصول مطالبات اجرا خواهد شد. این فرآیند ممکن است زمان‌بر باشد و چند ماه به طول انجامد.
برای تسریع و تسهیل فرآیند وصول مطالبات در صورت عدم ایفای تعهدات، می‌توان در زمان تنظیم قرارداد ترهین، از وثیقه‌دهنده یک وکالت‌نامه بلاعزل فروش نیز اخذ کرد. با وجود این وکالت، در صورت بروز شرایط تعیین‌شده در قرارداد، ذی‌نفع می‌تواند بدون نیاز به طی مراحل قضایی، نسبت به فروش ملک و وصول مطالبات خود به‌طور مستقیم اقدام نماید.

Image Description

چک، یکی از وثایقی که از متقاضیان جذب سرمایه به روش تامین مالی جمعی دریافت می‌شود

سه‌شنبه, 30 مرداد 03
0
0

یکی از وثایقی که از متقاضیان جذب سرمایه به روش تامین مالی جمعی دریافت می‌شود، چک است.

چک ابزاری رایج در دنیای تجارت است که مانند دیگر وثایق چالش‌های خود را دارد از جمله چالش نقدشوندگی؛ با این حال با اجرای قانون جدید مبنی بر الزام ثبت چک در سامانه صیادی، اعتبار این سند بیشتر شده است و نقشی کلیدی در توثیق تعهدات ایفا می‌کند. برخلاف  برخی از ضمانت‌نامه‌ها که عندالمطالبه قابل وصول هستند، چک دارای تاریخ سررسید مشخصی بوده و در موعد مقرر باید پرداخت شود. 

برای دریافت دسته چک، متقاضی باید شرایط خاصی را احراز نماید. با اجرایی شدن الزامات ثبت چک صیادی، اعتبار چک بیشتر شده است؛ چرا که در صورت برگشت خوردن چک، کل حساب‌های فرد صادر کننده مسدود و محدودیت‌های متعددی نظیر عدم امکان افتتاح حساب جدید، دریافت دسته چک و... ایجاد می‌شود. این موضوع می‌تواند کل کسب‌وکار صادر کننده چک را با اختلال مواجه کرده و به وضعیت اعتباری وی خدشه جدی وارد کند؛ به‌خصوص اگر حجم کسب‌وکار صادر کننده چک بزرگ‌تر از سرمایه دریافتی باشد. چرا که دارایی بزرگ‌تری از وی با این اقدام در معرض خطر قرار می‌گیرد.

Image Description

قرارداد با شخص ثالث

سه‌شنبه, 30 مرداد 03
1
0

یکی از وثایقی در طرح‌های متقاضی سرمایه از طریق تامین مالی جمعی به‌کار می‌رود، قرارداد با شخص ثالث است.
در این نوع وثیقه، افراد یا شرکت‌های ثالث متعهد می‌شوند که در صورت عدم ایفای تعهدات فروش محصول توسط صاحب کسب‌و‌کار، اصل سرمایه را به سرمایه‌گذاران پرداخت کنند. این فرآیند که شبیه به سیستم‌های بانکی است، از اعتبار و تمکن مالی شخص ثالث برای ایفای تعهدات استفاده می‌کند.
مزایای این مدل از وثایق:
• قابلیت پیگیری از دو مسیر: برای وصول مطالبات می‌توان به‌طور هم‌زمان، هم به صاحب کسب‌وکار و هم به شخص ثالث مراجعه کرد.
• تعهد خرید محصولات: یکی از تعهدات قراردادی شخص ثالث این است که در صورت وقوع هرگونه مشکل در فروش یا درآمدزایی طرح طی بازه زمانی مقرر، متعهد به بازخرید محصولات با نرخ معقول و عادلانه است و به‌ این‌ ترتیب میزانی از ریسک‌های احتمالی نقدشوندگی طرح‌ را پوشش می‌دهد.

Image Description

ضمانت‌نامه تعهد پرداخت

سه‌شنبه, 30 مرداد 03
1
0

در سرمایه‌گذاری به روش تامین مالی جمعی، ارائه تضامین و وثایق لازم به سرمایه‌گذار، نقشی کلیدی در جلب اعتماد به طرح‌های متقاضی سرمایه دارد. این تضامین و وثایق که در قالب‌های مختلفی ارائه می‌شوند، تعهداتی را برای جبران خسارات احتمالی سرمایه‌گذار در صورت عدم موفقیت پروژه به‌وجود می‌آورند. در این یادداشت به معرفی یکی از این تضامین، یعنی «ضمانت‌نامه تعهد پرداخت» می‌پردازیم.
ضمانت‌نامه تعهد پرداخت در واقع یک سند تجاری است که تا تاریخ سررسید، دارنده‌ی ضمانت‌نامه می‌تواند مبلغ آن را از صادرکننده مطالبه نماید.
برخلاف برخی ضمانت‌نامه‌ها، ضمانت‌نامه تعهد پرداخت بدون قیدوشرط بوده و دریافت‌کننده می‌تواند در صورت عدم پرداخت در موعد مقرر، وجه را از صادرکننده مطالبه کند.
ضمانت‌نامه‌ تعهد پرداخت غالبا توسط بانک‌ها و یا صندوق‌های پژوهش و فناوری با پشتوانه اعتبار و توان مالی آن‌ها صادر می‌شوند.
در تامین مالی جمعی، ضمانت‌نامه تعهد پرداخت می‌تواند سرمایه‌پذیر یا صادرکننده ضمانت‌نامه را صرفا متعهد به پرداخت اصل سرمایه‌ کند.
ضمانت‌نامه تعهد پرداخت، سودآوری پروژه را تضمین نمی‌کند، بلکه صرفاً در صورت عدم موفقیت پروژه به سرمایه‌گذاران اطمینان از بازگشت سرمایه  به میزان مبلغ ضمانت‌نامه تعهد پرداخت را می‌دهد.

Image Description

مدل شناور در جمع‌آوری منابع طرح‌های تامین مالی جمعی

سه‌شنبه, 30 مرداد 03
0
0

یکی از مدل‌های جمع‌آوری منابع طرح‌های تامین مالی جمعی مدل شناور است. در این پست به توضیح این مدل می‌پردازیم.

 در این مدل ، با تامین هرمقدار از منابع طرح توسط تامین‌کنندگان طی دوره جمع‌آوری وجوه، پویش تامین مالی جمعی موفقیت‌آمیز تلقی خواهد شد. 

برای مثال در یک طرح 5 میلیارد تومانی که به‌صورت شناور تعریف شده باشد، با جمع‌آوری هر مبلغی تا 5 میلیارد تومان، سرمایه‌گذاری تامین‌کنندگان مورد قبول خواهد بود و با همان سود پیش‌بینی‌شده و براساس مبلغ جمع‌آوری‌شده، طرح اجرا خواهد شد. 

Image Description

مدل« شناور پلکانی» در جمع‌آوری منابع طرح‌های تامین مالی جمعی

سه‌شنبه, 30 مرداد 03
0
0

یکی از مدل‌های جمع‌آوری منابع طرح‌های تامین مالی جمعی مدل« شناور پلکانی» است. در این پست به توضیح این مدل می‌پردازیم.
در مدل شناور پلکانی جمع‌‌آوری منابع، مبلغ مشخصی از کل مبلغ موردنیاز طرح، به‌عنوان حد موفقیت (حد مینیمم) در نظر گرفته می‌شود؛ بدین‌معنا که با رسیدن وجوه جمع‌آوری‌ شده به این میزان، کمپین موفقیت‌آمیز تلقی می‌گردد.
در مدل شناور پلکانی دو حالت زیر را می‌توان متصور بود:
1_ اگر مبالغ جمع‌آوری شده ظرف مدت تامین مالی، کمتر از مبلغ حد موفقیت(حد مینیمم) طرح باشد، وجوه سرمایه‌گذاران به آنان برگشت داده شده وکمپین ناموفق اعلام می‌گردد.
2_ در صورت عبور از مبلغ حد موفقیت (حد مینیمم)، کمپین همچنان تا انتهای دوره جمع‌آوری وجوه باز می‌ماند و پس از پایان این مهلت، کل مبلغ جمع‌آوری شده، ملاک طرح خواهد بود. همچنین سود پیش‌بینی‌شده پروژه تغییری نخواهد داشت و وجهی به سرمایه‌گذاران عودت داده نخواهد شد. 
مثال:
 در صورتی که طرح به صورت 12.5 میلیارد تومانی و با حد موفقیت 6.25 میلیارد تومانی تعریف شود حالت‌های زیر را می‌توان در نظر گرفت:
 الف) اگر منابع جمع‌آوری شده بین 6.25 تا 12.5 میلیارد تومان باشد در این حالت، سرمایه‌گذاری تامین‌کنندگان قابل قبول خواهد بود و با همان سود پیش‌بینی‌شده و بر اساس مبلغ جمع‌آوری‌شده، طرح اجرا خواهد شد.
ب) اگر منابع جمع‌آوری شده کمتر از 6.25 میلیارد تومان باشد در این حالت، سرمایه‌گذاری تامین‌کنندگان قابل قبول نخواهد بود و کمپین ناموفق تلقی شده و تمامی منابع جمع‌آوری شده به تامین‌کنندگان عودت داده خواهد شد.

Image Description

مدل «همه یا هیچ» در جمع‌آوری منابع طرح‌های تامین مالی جمعی چیست؟

سه‌شنبه, 30 مرداد 03
0
0

 برای جمع‌آوری منابع طرح‌های تامین مالی جمعی، مدل‌های مختلفی تعریف می‌شود. یکی از آن‌ها مدل «همه یا هیچ» است.

سرمایه‌گذاری همه یا هیچ، نوعی توافق بین کسب‌وکار و سکوی تامین مالی جمعی است. زمانی مدل همه یا هیچ برای یک طرح به کار می‌رود که نتیجه‌ی ارزیابی‌های انجام شده توسط کمیته‌ی ارزیابی سکوی تامین مالی جمعی این باشد که طرح تنها با تامین کل وجوه امکان اجرایی شدن را دارد.

در این مدل تامین مالی  جمع‌آوری منابع مالی طرح به دو حالت صورت می‌گیرد: حالت جمع‌آوری کل مبلغ مورد نیار و حالت شکست طرح.

 حالت جمع‌آوری کل مبلغ مورد نیاز:
در این حالت، در صورت رسیدن منابع جمع آوری شده طرح به کل مبلغ مورد نیاز، جمع آوری وجوه طرح موفق خواهد بود. 

به‌عنوان مثال، فرض کنید مبلغ مورد نیاز یک طرح 4 میلیارد تومان باشد، در این روش اگر کل 4 میلیارد تومان از طریق سرمایه‌گذاران جمع‌آوری شود، پروژه با موفقیت تامین مالی شده و سرمایه‌گذاری تامین‌کنندگان مورد قبول خواهد بود.
حالت شکست طرح:
در مقابل حالت قبلی، اگر مبلغ جمع‌آوری شده از طریق سرمایه‌گذاران به هر میزان کمتر از مبلغ سرمایه مورد نیاز طرح باشد، طرح با شکست مواجه شده و سرمایه‌گذاری انجام نمی‌شود. در این حالت، وجوه جمع‌آوری شده به سرمایه‌گذاران عودت داده می‌شود. 

به‌عنوان مثال، در طرح 4 میلیارد تومانی، اگر مبلغ جمع‌آوری شده به هر میزان کمتر از 4 میلیارد تومان باشد، پروژه شکست خورده و سرمایه به سرمایه‌گذاران عودت داده می‌شود.

 

Image Description

گواهی شراکت در تامین مالی جمعی چیست؟

سه‌شنبه, 30 مرداد 03
0
0

تامین مالی جمعی فعلی، از جنس سهامداری نیست و مشارکتی که در آن صورت می‌گیرد، از نوع عقد شراکت در درآمد است اما باید توجه داشت که تامین مالی جمعی، در قالب سهام و اوراق صکوک نیست؛ بلکه برای این کار، ابزار جدیدی به نام گواهی شراکت طراحی شده است. 

صدور گواهی شراکت به منزله شرکت در تامین مالی طرح بوده و معیاری برای مشخص شدن میزان مشارکت مالی سرمایه‌گذار، در آن طرح است.

باید در نظر داشت که دارا بودن گواهی شراکت به منزله قطعیت سود طرح نیست.

Image Description

آیا سود حاصل از سرمایه‌گذاری در طرح‌های تامین مالی جمعی کارن کراد، مشمول مالیات است؟

سه‌شنبه, 30 مرداد 03
0
0

خیر. پس از جمع‌آوری موفق مبلغ درخواستی، گواهی شراکت توسط شرکت فرابورس ایران برای سرمایه‌گذاران، صادر می‌شود. این گواهی، ورقه بهادار و معاف از مالیات است. 

گواهی شراکت تامین مالی جمعی مشمول معافیت مالیاتی است و هر شخص حقیقی یا حقوقی که اقدام به سرمایه‌گذاری در طرح‌های تامین مالی جمعی کند، هیچ‌گونه مالیاتی پرداخت نخواهد کرد.

Image Description

آیا سرمایه سرمایه‌گذاران در سکوی تامین مالی جمعی، تضمین می‌شود؟

سه‌شنبه, 30 مرداد 03
0
0

کارن‌کراد بعد از ارزیابی ریسک‌های هر طرح و مفروضات اقتصادی اون و همچنین بررسی سابقه، وضعیت فعلی و آتی هر طرح و شرکت، از انواع گوناگون تضامین و وثایق استفاده می‌کنه؛ به‌طور مثال ممکنه طرحی وضعیت سودآوری، اعتباری و نقدینگیش چنان مناسب باشه که با تضامین سبک‌تر هم بشه براش تامین مالی جمعی انجام داد، اما برای طرح دیگه‌ای، لزوم استفاده از سخت‌گیرانه‌ترین نوع تضامین وجود داشته باشه.

اصل سرمایه با تضامین یا وثایق ارائه‌شده توسط سرمایه‌پذیر (بسته به نوع قرارداد شامل چک یا ضمانت‌نامه یا دارایی‌های فیزیکی و...) نزد سکوی کارن‌کراد در راستای حفظ حقوق سرمایه‌گذاران نگه‌داری می‌شه. 

سود طرح‌های تامین مالی جمعی دارای تضمین نیست؛ هم بنا به دلایل شرعی و هم بنا به دلایل قانونی. به همین خاطر، وثایق و تضامین لازم روی اصل سرمایه اخذ می‌شه و سود طرح‌ها بنا بر مفروضات اقتصادی طرح پیش‌بینی می‌شه. سود این طرح‌ها به صورت پیش‌بینی‌شده بوده و پس از بررسی‌های تفصیلی در کمیته‌های تخصصی مشخص می‌شه.

بعد از آغاز طرح، کارن‌کراد به‌صورت دقیق، منظم و سخت‌گیرانه بر روی حسن اجرای طرح نظارت می‌کنه و از همه و با ارائه‌ی مشاوره‌های تخصصی، استفاده از ابزارهای حقوقی و ... جهت کمک به تحقق سود پیش‌بینی‌شده استفاده می‌کنه. 

بدیهی است در هر حال این سود پیش‌بینی می‌باشد و سرمایه‌گذاران باید با مطالعه گزارش ارزیابی بیانیه ریسک و قرارداد اقدام به تصمیم‌گیری درخصوص سرمایه‌گذاری نمایند.

Image Description

مزایای کرادفاندینگ برای سرمایه‌گذاران

سه‌شنبه, 30 مرداد 03
0
0

کرادفاندینگ یا تامین مالی جمعی، روشی نوین برای سرمایه‌گذاری است که به‌واسطه آن، افراد می‌توانند با سرمایه‌های اندک، در پروژه‌های مختلف مشارکت کرده و از سود حاصل از آن بهره‌مند شوند. این روش مزایای متعددی برای سرمایه‌گذاران دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره می‌کنیم:

1. دسترسی به طیف وسیعی از طرح‌ها:

در پلتفرم‌های کرادفاندینگ، طرح‌های متنوعی در معرض دید سرمایه‌گذاران قرار می‌گیرد. این امر تنوع سبد سرمایه‌گذاری را افزایش داده و به سرمایه‌گذاران امکان می‌دهد تا در طرح‌هایی که به آن‌ها علاقه‌مند هستند، سرمایه‌گذاری کنند.

2.سرمایه‌گذاری با مبالغ کم

یکی از مهم‌ترین مزایای کرادفاندینگ، سرمایه‌گذاری با مبالغ کم است. در این روش، برخلاف سرمایه‌گذاری‌های سنتی که نیازمند سرمایه کلان هستند، افراد می‌توانند با حداقل 500 هزارتومان، در طرح‌های مورد نظر خود مشارکت کنند.

3.بازدهی

طرح‌هایی که از روش جذب سرمایه جمعی برای تامین مالی استفاده می‌کنند، زودبازده هستند. همچنین جهت تشویق مردم به مشارکت در کمپین کرادفاندینگ، پیشنهادهای ویژه‌ای ارائه می‌شود؛ مثل سود چندبرابری نسبت به سودهای رایج در سایر ابزارهای سرمایه‌گذاری.

4.مشارکت در طرح‌هایی با تاثیر اجتماعی

بسیاری از طرح‌های کرادفاندینگ، اهداف اجتماعی را دنبال می‌کنند. با سرمایه‌گذاری در این طرح‌ها، نه تنها می‌توانید سود مالی کسب کنید، بلکه به ایجاد تغییر مثبت در جامعه نیز کمک خواهید کرد.

5. تنوع‌بخشی به سبد سرمایه‌گذاری

کرادفاندینگ روشی مناسب برای تنوع‌بخشی به سبد سرمایه‌گذاری است. با سرمایه‌گذاری در طرح‌های مختلف کرادفاندینگ، می‌توانید ریسک سرمایه‌گذاری خود را کاهش داده و از فرصت‌های سودآوری بیشتری بهره‌مند شوید.

7. سهولت سرمایه‌گذاری

سرمایه‌گذاری در طرح‌های کرادفاندینگ بسیار ساده و آسان است. شما می‌توانید به‌راحتی و از طریق اینترنت، در سکوهای مختلف کرادفاندینگ ثبت‌نام کرده و در طرح‌های مورد نظر خود سرمایه‌گذاری کنید.

8. شفافیت و نظارت

در سکوهای تامین مالی جمعی، تمامی اطلاعات مربوط به طرح‌ها به‌طور شفاف در اختیار سرمایه‌گذاران قرار می‌گیرد. همچنین، این سکو‌ها توسط نهادهای نظارتی بر عملکرد طرح‌ها نظارت می‌کنند تا از حقوق سرمایه‌گذاران محافظت شود.

 

Image Description

کرادفاندینگ یا تامین مالی جمعی چیست؟

سه‌شنبه, 30 مرداد 03
0
0

کرادفاندینگ یا تامین مالی جمعی، ابزار مالی نوین برای جذب سرمایه و مبتنی بر سرمایه‌های خرد جمعی است.

کرادفاندینگ مانند یک بازار بزرگ آنلاین عمل می‌کند که در آن کسب‌وکارها طرح و ایده خود را به‌همراه جزئیات و نیازهای مالی آن در یک سکوی تامین مالی جمعی به اشتراک می‌گذارند و سرمایه‌گذاران از طرح آن کسب‌وکار مطلع می‌شوند و در صورت تمایل، با مبلغ حداقل 500 هزار تومان در آن سرمایه‌گذاری می‌کنند.

 در این روش، کسب‌وکارها به‌جای یک سرمایه‌گذار بزرگ، به‌دنبال جمعی از سرمایه‌گذاران خرد هستند. افرادی که حاضرند با مبالغ اندک، در به ثمر رسیدن طرح یک کسب‌وکار نقش سرمایه‌گذار ایفا کنند.

 هدف اصلی کرادفاندینگ، تامین منابع مالی برای توسعه کسب‌وکارها است. این روش علاوه بر جذب سرمایه، باعث ایجاد ارتباط نزدیک‌تری بین کارآفرینان و حامیان پروژه می‌شود و جامعه‌ای از افراد مشتاق را به دور از محدودیت‌های جغرافیایی در پشتیبانی مالی از کسب‌وکارها جذب می‌کند.

تامین مالی جمعی، یک گزینه مناسب برای سرمایه‌گذاران است؛ در این روش افراد مختلف با مبالغ اندک، می‌توانند در یک کسب‌و‌کار سرمایه‌گذاری کنند و در ازای آن، از سود مالی مناسب بهره‌مند شوند.

 در ایران شورای عالی بورس و اوراق بهادار، فرآیند تامین مالی بر پایه مشارکت را قانون‌گذاری کرده‌اند. از سال 99 شرکت‌های تامین مالی جمعی با اخذ مجوز تامین مالی جمعی از شرکت فرابورس ایران شروع به فعالیت کرده‌اند. سکوی تامین مالی جمعی کارن کراد در اردیبهشت ماه سال 1399، موفق به اخذ مجوز تامین مالی جمعی از شرکت فرابورس ایران گردید و از همان سال تامین سرمایه برای کسب و کارها را آغاز نمود.

Image Description

چرا در طرح‌های تامین مالی جمعی احتمال کلاهبرداری وجود ندارد؟

سه‌شنبه, 30 مرداد 03
0
0

ارزیابی‌ دقیق و موشکافانه طرح‌ها توسط کارشناسان خبره

بررسی طرح‌ها پیش از قرارگرفتن بر روی سکو توسط کمیته‌های داخلی و خارجی

نظارت بر تمامی قراردادها و فرآیندها توسط نهاد مالی ناظر

بررسی طرح‌ها قبل از صدور نماد توسط شرکت فرابورس ایران

وجود وثایق و تضامین معتبر

نظارت‌ مستمر سکو بر فعالیت سرمایه‌پذیر پس از جذب سرمایه

نظارت شرکت فرابورس ایران بر فعالیت‌ سکوهای تامین‌ مالی جمعی و نهاد مالی ناظر 

Image Description

سبدسرمایه‌گذاری یا پرتفولیو چیست؟

سه‌شنبه, 30 مرداد 03
0
0

سبدسرمایه‌گذاری یا پرتفولیو به مجموعه‌ای از دارایی‌های مختلف مثل سهام، اوراق مشارکت، طلا و... گفته می‌شود که افراد برای سرمایه‌گذاری انتخاب می‌کنند.
چرا داشتن سبد سرمایه‌گذاری مهم است؟ 
* کاهش ریسک: وقتی دارایی‌ها متنوع باشند، اگر سرمایه‌گذاری‌ای ضرر کند، سود سرمایه‌گذاری‌های دیگر می‌تواند جبرانش کند.
* افزایش بازدهی: با سرمایه‌گذاری در دارایی‌های مختلف، فرصت کسب بازدهی از بازارهای متفاوت مهیا می‌شود.

* بهره‌مندی از مزایای هر دارایی: هر دارایی ویژگی‌های خاص خود را دارد. با ترکیب آن‌ها، یک سبد متعادل و متناسب با اهداف سرمایه‌گذاران ساخته می‌شود.
 نکته طلایی: فراموش نکنید که سبد سرمایه‌گذاری و میزان هر دارایی در آن باید متناسب با اهداف، ریسک‌پذیری و مدت زمان سرمایه‌گذاری شما باشد.
سرمایه‌گذاری از طریق تامین مالی جمعی هم می‌تواند بخشی از سبد سرمایه‌گذاری شما باشد، با این روش شما علاوه‌بر کسب سود، فرصت حمایت از کسب‌وکارها و مشارکت در آن‌ها را نیز پیدا می‌کنید.

Image Description

بازدید رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی از پشت صحنه رئالیتی‌شوی کارمانی

چهارشنبه, 17 مرداد 03
1
0

در جریان بازدید جمعی از مدیران صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری در روز پنج‌‌‌‌شنبه ۱۱ مرداد ماه ۱۴۰۳ از لوکیشن ضبط رئالیتی‌‌‌‌شوی «کارمانی»، دکتر محمدصادق خیاطیان، رئیس هیات‌‌‌‌عامل این صندوق، به‌‌‌‌همراه دیگر مدیران ارشد، از نزدیک با روند تولید و داوری این برنامه بازدید کردند.

در این بازدید، دکتر مجتبی زارع مهرجردی معاون سرمایه‌گذاری، دکتر مصطفی بغدادی مدیر توسعه اکوسیستم، امیر بامه مدیر روابط‌‌‌‌عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری و سید محمدحسین سجادی نیری رئیس هیات‌‌‌‌مدیره انجمن وی‌‌‌‌سی حضور داشتند. دکتر محمدصادق خیاطیان ضمن تقدیر و تشکر از عوامل تولید رئالیتی‌‌‌‌شو کارمانی در خصوص این برنامه بیان کرد: «کارمانی یک کار ترویجی و فرهنگ‌‌‌‌سازی است و به حوزه تولید و رشد تولید کمک می‌‌‌‌کند.» «کارمانی» با هدف حمایت از کسب و کارها و جذب سرمایه‌‌‌‌ برای آنها تولید می‌شود، تاکنون ۹ قسمت از آن از طریق شبکه نمایش خانگی فیلیمو پخش شده است. یکی از نکات قابل‌توجه در این برنامه، نقش پررنگ سکوی کارن‌‌‌‌کراد به‌‌‌‌عنوان ‌‌‌‌سازنده و سکوی تامین مالی جمعی این رئالیتی‌‌‌‌شو است. علی عمیدی مدیرعامل سکوی کارن‌‌‌‌کراد، طی ارائه گزارش به مدیران صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، گفت: «کارن‌‌‌‌کراد با فراهم کردن بستری شفاف برای سرمایه‌گذاری، نقش مهمی در موفقیت طرح‌‌‌‌های ارائه شده در کارمانی داشته است.» بر اساس گزارش علی عمیدی، تمامی ۹ طرح منتخب این ۹ قسمت، موفق به جذب کامل سرمایه مورد نیاز خود شده‌‌‌‌اند.

به گفته عمیدی، تاکنون ۱۸۴۰ نفر در این طرح‌‌‌‌ها سرمایه‌گذاری کرده‌‌‌‌اند و مجموع سرمایه‌‌‌‌ جذب‌‌‌‌شده برای این طرح‌‌‌‌ها به ۹۸میلیارد تومان رسیده است. نکته قابل‌توجه این است که، میانگین سود پیش‌بینی‌‌‌‌شده برای این طرح‌‌‌‌ها ۴۵.۶‌درصد است که نشان‌‌‌‌دهنده پتانسیل بالای سرمایه‌گذاری از طریق ابزار تامین مالی جمعی در کشور است. محمدصادق خیاطیان، رئیس هیات‌‌‌‌عامل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، طی گفت‌وگویی اختصاصی با محمد سلوکی، مجری و تسهیلگر برنامه، ضمن ابراز رضایت از روند تولید «کارمانی»، بر اهمیت چنین برنامه‌‌‌‌هایی در شناسایی و حمایت از استعدادهای جوان و ایده‌‌‌‌های نوآورانه تاکید کرد. وی عنوان کرد که صندوق نوآوری و شکوفایی به‌‌‌‌عنوان یک نهاد مالی تخصصی، ماموریت اصلی خود را حمایت از شرکت‌های دانش‌‌‌‌بنیان می‌‌‌‌داند. به گفته خیاطیان، هر ابزار جدید مالی نیازمند فرهنگ‌‌‌‌سازی است؛ برنامه‌‌‌‌های مختلفی از جمله کارمانی که کاری جدید است باعث می‌شود مردم ابزارهای مالی را به‌‌‌‌عنوان یک سرگرمی ببینند و این فرآیند به ترویج ابزار تامین مالی جمعی کمک می‌‌‌‌کند، به همین دلیل ساخت چنین برنامه‌‌‌‌هایی جای تقدیر دارد.

خیاطیان همچنین اشاره کرد که صندوق نوآوری و شکوفایی از طرح‌‌‌‌هایی که در برنامه کارمانی حضور پیدا می‌‌‌‌کنند اما به دلایلی نمی‌توانند از ارائه ضمانت‌‌‌‌نامه‌‌‌‌های لازم جهت جذب سرمایه از طریق سکوی تامین مالی جمعی کارن‌‌‌‌کراد بهره‌‌‌‌مند شوند، حمایت می‌‌‌‌کند. در صورتی که این طرح‌‌‌‌ها دارای ویژگی‌‌‌‌های دانش‌‌‌‌بنیانی باشند، صندوق نوآوری می‌تواند به‌‌‌‌صورت مستقیم به آنها ضمانت‌‌‌‌نامه ارائه دهد. این اقدام براساس قوانین و اساسنامه صندوق نوآوری و شکوفایی و با هدف حمایت از شرکت‌های دانش‌‌‌‌بنیان انجام می‌شود. همچنین علاوه بر صندوق نوآوری، صندوق‌های پژوهش و فناوری که تحت حمایت صندوق نوآوری هستند نیز می‌توانند به شرکت‌های غیر‌دانش‌‌‌‌بنیان شرکت‌کننده در برنامه کارمانی ضمانت‌‌‌‌نامه ارائه دهند. خیاطیان همچنین با داوران برنامه به گفت‌‌‌‌وگو پرداخت و از نزدیک از فرآیند داوری طرح‌‌‌‌ها بازدید کرد. صندوق نوآوری و شکوفایی به‌‌‌‌عنوان یکی از اصلی‌‌‌‌ترین حامیان توسعه اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور، از طریق حمایت‌‌‌‌ از برنامه‌‌‌‌هایی مانند «کارمانی»، به‌‌‌‌دنبال تسهیل تجاری‌‌‌‌سازی ایده‌‌‌‌های نوآورانه و رشد شرکت‌های دانش‌‌‌‌بنیان است. رئالیتی‌‌‌‌شوی «کارمانی» با استفاده از زبان ساده و جذاب، توانسته است مخاطبان گسترده‌‌‌‌ای را به خود جذب کند و به معرفی فرصت‌‌‌‌های سرمایه‌گذاری در حوزه‌‌‌‌های مختلف بپردازد. این برنامه نشان می‌‌‌‌دهد که رسانه‌‌‌‌ها می‌توانند نقش مهمی در توسعه فرهنگ کارآفرینی و سرمایه‌گذاری در جامعه ایفا کنند.

بازدید مدیران صندوق نوآوری و شکوفایی از رئالیتی‌‌‌‌شوی کارمانی نشان از اهمیت حمایت از برنامه‌‌‌‌های نوآورانه و ایجاد بستری مناسب برای رشد و توسعه کسب و کارها دارد. موفقیت این برنامه می‌تواند الگویی برای سایر برنامه‌‌‌‌های مشابه باشد و به رشد و توسعه اکوسیستم نوآوری کشور کمک شایانی کند.


 

Image Description

عبور از مرز 500 میلیارد تومان با حمایت سرمایه‌گذاران و کسب‌وکارها

چهارشنبه, 17 مرداد 03
0
0

سکوی تامین مالی جمعی کارن‌کراد، در ادامه مسیر خود، با استفاده از ابزار تامین مالی جمعی موفق به عبور از مرز 500 میلیارد تومان شد. این دستاورد ارزشمند، حاصل اعتماد سرمایه‌گذاران و کارآفرینان به این سکو و تعهد کارن‌کراد به ارائه بستری امن و شفاف برای تامین مالی کسب‌وکارها است.

علاوه بر این، سکوی کارن‌کراد به‌عنوان سکوی تامین مالی جمعی رئالیتی‌شو کارمانی، نقشی کلیدی در تسهیل فرایند تامین مالی طرح‌های منتخب این برنامه ایفا می‌کند. در همین راستا، طرح منتخب قسمت چهارم کارمانی «طرح فرآوری الیاف اکریلیک» متعلق به شرکت نساجی وابل ریس که با سرمایه درخواستی 12.5 میلیارد تومان بر روی این سکو قرار گرفته بود، در کمتر از 2 ساعت به طور کامل تامین مالی شد. این موضوع نشان‌دهنده استقبال عمومی از رئالیتی‌شو کارمانی و همچنین اعتماد سرمایه‌گذاران به سکوی کارن‌کراد و جایگاه آن به‌عنوان یکی از بازیگران اصلی در حوزه تامین مالی جمعی در ایران است.

علاوه بر ارائه بستری امن و شفاف برای تامین مالی، کارن‌کراد به تعهد خود در قبال سرمایه‌گذاران نیز عمل کرده است. در حال حاضر، بیش از 9 هزار سرمایه‌گذار حقیقی و حقوقی در این سکو فعال هستند و این تعداد به طور مستمر در حال افزایش است. سکوی کارن‌کراد به عنوان سازنده رئالیتی‌شو کارمانی تاثیر بسزایی در فرهنگ سرمایه‌گذاری در کشور دارد. به طوری که در طول پخش 4 قسمت این برنامه، بیش از 10 میلیون نفر به جمع بینندگان تیزرهای برنامه کارمانی پیوسته‌اند.

کارن با عملکرد مثبت خود، به‌عنوان پلی میان مردم و کارآفرینان عمل می‌کند و به هر دو طرف این زنجیره، فرصتی ارزشمند برای رسیدن به اهداف‌شان ارائه می‌دهد. مردم می‌توانند با سرمایه‌گذاری در طرح‌ها، به رونق تولید و اشتغال در کشور کمک کنند و کارآفرینان نیز می‌توانند از طریق این سکو، به منابع مالی مورد نیاز برای اجرای طرح‌های خود دست پیدا کنند.

با توجه به عملکرد مثبت و رو به رشد سکوی تامین مالی جمعی کارن‌کراد، چشم‌انداز روشنی برای آینده این ابزار متصور است. انتظار می‌رود با افزایش اعتماد مردم و کسب‌وکارها، شاهد رشد روزافزون فعالیت‌ها و دستاوردهای تامین مالی جمعی و حمایت از کسب‌وکارها باشیم.

Image Description

کارمانی، گامی نو به سوی جهش تولید

چهارشنبه, 17 مرداد 03
0
0

رئالیتی‌شوی کارمانی  از 8 خرداد هر سه‌شنبه ساعت 8 صبح با هدف معرفی و ترویج ابزار تامین مالی جمعی به‌عنوان ابزاری نوین برای تامین سرمایه در گردش کسب‌وکارها از شبکه نمایش خانگی فیلیمو در حال پخش است. تاکنون سه طرح منتخب این برنامه جهت جذب سرمایه بر روی سکوی کارن‌کراد قرار گرفته است. 

در سومین قسمت از رئالیتی‌شوی کارمانی، طرح «تولید و فروش طلای دست‌ساز دیورا» با نظر مثبت داوران به‌عنوان طرح منتخب انتخاب شد و بلافاصله پس از پخش برنامه، در پلتفرم تامین مالی جمعی کارن‌کراد به مرحله جذب سرمایه‌گذاری مردمی رسید.

این طرح که دارای ویژگی‌هایی از جمله سود پیش‌بینی شده 44 درصدی و بازپرداخت سود میان‌دوره‌ای هر سه ماه 11 درصد است، در همان روز اول و ظرف 13 ساعت، با سرمایه‌گذاری 249 نفر، به طور کامل تامین مالی شد.

تاکنون در مجموع بیش از 500 نفر در طرح‌های منتخب برنامه کارمانی سرمایه‌گذاری کرده‌اند. در دو قسمت قبلی این برنامه طرح‌های «مشاوره تخصصی مالی فاخر» و «تولید کاتالیست K65» به عنوان طرح‌های منتخب کارمانی معرفی شدند.

 طرح مشاوره تخصصی مالی فاخر در کمتر از 24 ساعت به طور کامل تامین مالی شد و طرح تولید کاتالیست K65 توانست حد موفقیت خود را پشت سر بگذارد، هم اکنون طرح تولید کاتالیست K65 با فرصتی محدود، همچنان در حال جذب سرمایه از طریق پلتفرم کارن‌کراد است.

سوددهی مناسب طرح‌های منتخب کارمانی این طرح‌ها را به گزینه‌ای جذاب برای سرمایه‌گذاران تبدیل کرده است.

استقبال گسترده از طرح دیورا نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران به‌طور فزاینده‌ای به دنبال روش‌های جدید و کارآمد برای سرمایه‌گذاری و کسب سود هستند. برنامه کارمانی با معرفی طرح‌های کسب‌وکارها به مردم و تسهیل فرآیند تامین مالی جمعی، نقش مهمی در توسعه کسب‌وکارها و جهش تولید در کشور ایفا می‌کند. این برنامه همچنین با ترویج فرهنگ سرمایه‌گذاری به هدایت سرمایه‌های سرگردان به بخش تولید، رونق کسب‌وکارها و ایجاد فرصت‌های شغلی جدید نیز کمک می‌کند.

همچنین کارن‌کراد به‌عنوان سکوی تامین مالی جمعی، بستری را برای ارائه طرح‌های کسب‌وکارها و جذب سرمایه از طریق مشارکت مردم فراهم کرده است. این سکو با نظارت دقیق بر طرح‌ها و ارائه گزارش‌های دوره‌ای به سرمایه‌گذاران، اعتماد و اطمینان را به این روش نوین سرمایه‌گذاری جلب کرده است.

رئالیتی‌شو کارمانی که توسط سکوی تامین مالی جمعی کارن‌کراد و با حمایت بانک کارآفرین‌؛ معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و با حمایت رسانه‌ای مجموعه دنیای اقتصاد تولید شده است، با آموزش و فرهنگ‌سازی در زمینه تامین مالی جمعی، به ارتقای دانش مالی مردم و ترغیب آن‌ها به سرمایه‌گذاری در این روش نوین کمک می‌کند. با توجه به موفقیت چشمگیر طرح دیورا، می‌توان انتظار داشت که شاهد استقبال بیشتر مردم از این روش نوین سرمایه‌گذاری و رونق روزافزون کسب‌وکارها در سایه برنامه کارمانی باشیم. 

Image Description

جذب سرمایه در کمتر از 24 ساعت

شنبه, 06 مرداد 03
1
0

دومین قسمت از رئالیتی‌شوی کارمانی، با اجرای محمد سلوکی، سه‌شنبه 15 خرداد از شبکه نمایش خانگی فیلیمو پخش شد. در این قسمت، دو تیم "مشاوره تخصصی مالی فاخر" و "چهارگوشه خلاق ایده رو" طرح‌های خود را برای کسب مجوز تامین مالی جمعی به داوران برنامه ارائه دادند.

طرح «مشاوره تخصصی مالی فاخر» متعلق به شرکت «گروه اقتصادی ارزش آفرینان فاخر» با ارائه سود 22.5 درصدی و بازه زمانی 6 ماهه، نظر داوران را جلب کرد و به عنوان طرح منتخب این قسمت معرفی شد. سرمایه درخواستی این طرح 3 میلیارد تومان است. 

این طرح به دلیل ارائه وثایق مالی جهت تضمین اصل سرمایه و تعهد بازخرید توسط شخص ثالث معتبر و همچنین ارائه سود مناسب، از استقبال چشمگیر سرمایه‌گذاران و تماشاگران برنامه برخوردار شد، به طوری که کمتر از 24 ساعت پویش تامین مالی جمعی این طرح تکمیل شد. 

گفتنی است که طرح منتخب قسمت اول این برنامه نیز با استقبال چشمگیر سرمایه‌گذاران روبرو شد و توانست حد موفقیت 5 میلیاردی خود را با سرمایه گذاری 124 سرمایه‌گذار حقیقی و حقوقی پشت‌سر بگذارد. این موضوع نشان‌دهنده استقبال مخاطبان به این برنامه و تمایل آنها برای حمایت از کسب‌وکارها است.

رئالیتی‌شوی کارمانی که با هدف ترویج سرمایه‌گذاری جمعی و رونق کسب‌و‌کارها در حال پخش است، بستری را برای ارائه طرح‌های کارآفرینانه به سرمایه‌گذاران فراهم می‌کند. این برنامه نشان می‌دهد که چگونه کسب‌وکارها با جذب سرمایه‌های مردمی می‌توانند به رشد و توسعه اقتصاد کشور کمک کنند.

تماشاگران و علاقه‌مندان به سرمایه‌گذاری می‌توانند با مراجعه به سکوی کارن‌کراد، در طرح‌های منتخب کارمانی سرمایه‌گذاری کنند و متناسب با سود هر طرح سود کسب کنند.

رئالیتی‌شوی کارمانی در 25 قسمت، هر سه‌شنبه ساعت 8 صبح از شبکه نمایش خانگی فیلیمو پخش می‌شود.

Image Description

سامانه تامین مالی و سرمایه‌گذاری کارن، برترین بروکر فن‌بازار ایران

چهارشنبه, 13 تیر 03
1
0

در اختتامیه نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۴، که از ۱۸ تا ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ در محل پارک فناوری پردیس برگزار شد، سامانه تامین مالی و سرمایه‌گذاری کارن به عنوان برترین بروکر فن‌بازار ملی ایران معرفی شد.

این دومین بار در دو سال گذشته است که کارن‌ در اینوتکس مورد تقدیر قرار می‌گیرد. در سال ۱۴۰۲، این پلتفرم به عنوان برترین سکوی تامین مالی جمعی ایران شناخته شده بود.

کارن‌ با تکیه بر مشارکت مردم در توسعه کسب‌وکارها و با هدف ارائه خدمات متنوع خود در حوزه تامین مالی و سرمایه‌گذاری، به کسب‌وکارها کمک می‌کند تا ضمن تامین سرمایه مورد نیازشان، مسیر رشد و پیشرفت خود را با شتاب بیشتری طی کنند.

کسب عنوان برترین بروکر فن‌بازار توسط سامانه تامین مالی و سرمایه‌گذاری کارن، نشان‌دهنده توانایی عملیاتی و نقش محوری این پلتفرم در پیشبرد چشم‌انداز فناوری کشور است. گروه پیشگامان کارآفرینی کارن، با تمرکز بر نوآوری و ارائه خدمات باکیفیت، متعهد است که در آینده نیز سهم قابل‌توجهی در توسعه بازار فناوری ایران ایفا کند.

سامانه تامین مالی و سرمایه‌گذاری کارن از سال ۱۳۹۷ آغاز به فعالیت کرده است. این پلتفرم با هدف تسهیل تامین مالی برای کسب‌وکارها و ایده‌های نوآورانه تاسیس شده است. کارن‌ با ارائه خدمات متنوع، به کسب‌وکارها و شرکت‌های دانش‌بنیان کمک می‌کند تا به سرمایه مورد نیاز خود دست پیدا کنند.

کسب عنوان برترین بروکر فن‌بازار ملی ایران برای سامانه‌ی تامین مالی و سرمایه‌گذاری کارن در اینوتکس ۲۰۲۴ پس از کسب عنوان برترین سکوی تامین مالی جمعی ایران در نمایشگاه اینوتکس سال ۲۰۲۳، موفقیتی دیگر برای کارن‌کراد به شمار می‌رود.