- صفحه اصلی
- اخبار و مقالات
- کارگاه «آشنایی با مدل های کاربردی تحلیل رشد استارتاپ ها»
آخرین مقالات
- دستیابی به یک همت تامین مالی جمعی در سکوی کارنکراد، نقطه عطفی برای اکوسیستم سرمایهگذاری
- مشارکت مردم در جهش تولید؛ نقش کارنکراد در اقتصاد دانشبنیان
- از یک رئالیتیشو تا تحقق شعار سال؛ تأثیر کارمانی بر تولید ملی با مشارکت مردم
- صدای تعهد از کارنکراد؛ 100 طرح موفق در مسیر تحول اقتصادی
- پیوند نوآوری و سرمایهگذاری در صنعت خودرو
کارگاه «آشنایی با مدل های کاربردی تحلیل رشد استارتاپ ها»
در روز شنبه مورخ 16 آذر 1398 کارگاه «آشنایی با مدل های کاربردی تحلیل رشد استارتاپ ها» با سخنرانی جناب آقای مهدی ناصری در مرکز نوآوری آب، انرژی و محیط زیست شریف برگزار شد. در این کارگاه در خصوص شاخص های کلیدی عملکرد برای تحلیل رشد استارتاپ ها صحبت شد. اگر بخواهیم نگاهی جامع به موضوع مطرح شده داشته باشیم میتوانیم به متن ذیل اشاره کنیم:
در ابتدای کارگاه مدرس بحث را با این سوالات شروع کرد؛ چطور میتوان با تحلیل دادههای یک کسبوکار، وضعیت کلی رشد و عملکرد آن را به اعضای تیم، سهامداران یا سرمایهگذاران نشان داد؟ شاید این هیجان برانگیزترین چالشی بوده که به عنوان یک تحلیلگر دادههای کسبوکار تا به حال با آن مواجه شدهام. چرا میگویم هیجانبرانگیزترین؟ به چند دلیل.
اول، سلامتی یک کسبوکار دقیقا مانند سلامتی یک انسان مؤلفههای مختلفی دارد. پاسخ دادن به این پرسش نیازمند تسلط به تمام این حوزههاست. حوزههایی مانند مدلکسبوکار، محصول، بازاریابی، طراحی و ...
دوم، پاسخ صحیح به این پرسش از مسیر تحلیل دادهها میگذرد. دادهها تنها حقایق قابل اتکایی هستند که ما از یک کسبوکار دریافت میکنیم. دادهها نه تنها داراییهای یک کسبوکار که مهمترین علائم حیاتی آن هستند؛ من عاشق دادهها هستم.
سوم، این مسئله از جنس سادهسازی یک سیستم پیچیدهست و این نوع مسئلهها مرا از خود بیخود میکند. سادهسازی نهایت خبرگیست. کنار زدن پیچیدگیها، حذف زوایدِ پیدا و کشف فوایدِ پنهان. این کار نه تنها نیازمند یک نگاه دقیق که بلکه نیازمند مهارت و ابزار است. مهارتِ تحلیل و شناخت کسبوکار و ابزارهای توسعه فنی برای مدلسازی و پیادهسازی راهحل.
در ادامه کارگاه مدرس 3 مدل را توضیح داد و برای هر کدام مثال های واقعی و بومی عنوان کرد:
1. رشد سهم بازار:
عملکرد کسبوکار شما در حوزه مالی و سهم بازار چگونه بوده است. سه سنجه مهم در این حوزه وجود دارد که در این کارگاه آنها را معرفی خواهیم کرد. نرخ رشد کاربران، نرخ رشد فروش و میانگین درآمد از هر کاربر (ARPU)
2. رشد سودآوری مشتریان:
به طور کلی، مشتری کاربری است که اقدام نهایی سرویس را انجام داده است. اقدامی که به طور مستقیم برای کسبوکار ارزش (معمولا درآمد) خلق میکند. عملکرد کسبوکار در خلق و نگهداری مشتری با کیفیت (سودآور) چگونه محاسبه میشود؟ در این کارگاه سه سنجه مهم برای این کار معرفی خواهیم کرد: رشد ماهبهماه مشتری جدید، رشد ماهبهماه مشتری بازگشتی و ارزش طول عمر مشتری (LTV).
3. رشد کارایی سرویس:
سنجههای مرتبط با کارایی مستقل از حجم هستند. یعنی شما چه ۱۰ کاربر داشته باشید و چه ۱۰ میلیون کاربر، سنجههایی که کارایی داخلی سرویستان را نشان میدهند ممکن است تغییر چندانی نکنند (مگر آنکه حجم روی کارایی داخلی سرویس تاثیر شبکهای بگذارد). بنابراین این سنجهها بهترین ابزار برای درک موفقیت یک تیم در پیادهسازی یک محصول متناسب با مدل کسبوکار هستند؛ تناسبی که مزیت رقابتی منحصربهفردی خلق میکند. در این کارگاه سه سنجه مهم برای ارزیابی رشد کارایی سرویس معرفی خواهیم کرد: نرخ ریزش مشتریان (churn rate)، نرخ تبدیل کاربر به مشتری (Conversion rate) و چسبندگی کاربران فعال (Stickiness).
نظرات
نظر ثبت شده، نظر تو چیه؟