- صفحه اصلی
- اخبار و مقالات
- ذهنیت موسس | The Founder's Mentality
آخرین مقالات
- دستیابی به یک همت تامین مالی جمعی در سکوی کارنکراد، نقطه عطفی برای اکوسیستم سرمایهگذاری
- مشارکت مردم در جهش تولید؛ نقش کارنکراد در اقتصاد دانشبنیان
- از یک رئالیتیشو تا تحقق شعار سال؛ تأثیر کارمانی بر تولید ملی با مشارکت مردم
- صدای تعهد از کارنکراد؛ 100 طرح موفق در مسیر تحول اقتصادی
- پیوند نوآوری و سرمایهگذاری در صنعت خودرو
ذهنیت موسس | The Founder's Mentality
بدون شک راه اندازی کسب و کار دشوار است؛ دستیابی به سودآوری و رشد کسب و کار حتی از راه اندازی آن هم دشوارتر است. اما این دشواریها در برابر چالشها و سختیهای تداوم رشد و پابرجا ماندن کسب و کار بسیار کوچکاند! تاریخ مدرن دنیای کسب و کار نمونههایی متعدد از سازمانهایی را به خود دیده است که زمانی پیشرو بازار به حساب میآمدند، ولی اکنون به حاشیه رانده شدهاند. برای جست و جوی چنین مواردی الزاما نیازی به رجوع به نمونههای خارجی نداریم.
حافظه تاریخی همهی ما مثالهای زیادی از کسب و کارهای ایرانی را به یاد دارد که از پیشگامان توسعه صنعتی در کشور به شمار میآمدند، اما نتوانستند مسیر رشد و پیچیدگیهای کمین کرده در این مسیر را به شکل صحیح و سنجیده مدیریت کنند و امروز فقط نامی از آنها به یادگار مانده است.
این همان نقاصی است که مانع از ریشه گستراندن و تداوم کسب و کارها در ایران شده است. کسب و کارها بر پایه فرصتها و ایدهها شکل میگیرند، رشد میکنند، وجه سازمانیافتهتری پیدا میکنند و اسم و رسمی برای خود به هم میزنند. در اکثر سازمانها، آرمانی که روزی زیربنای کسب و کار را شکل میداد به تدریج و با ظهور مسائل جدید رقیقتر و کمرنگتر میشود و با ورود نیروهای تازه نفس به لایههای مدیریتی به حاشیه میرود.
ذهنیت موسس، که بنمایه و جوهر کسب و کار را در بر داشت، جایگاه خود را از دست میدهد و این همان نقطهای است که میتواند آغازی بر پایانی ناخوش باشد؛ سردرگمی در فهم نیازهای مشتریان، واگذاری بازار به رقبا و در نهایت، پایان عمر کسب و کار. خوشبختانه تاریخ مدرن دنیای کسب و کار نشان میدهد که نباید این پایان ناخوش را همواره حتمی قلمداد کرد. همه کسب و کارها ناگزیر دچار چنین روندی میشوند، اما خبر خوب این است که درایت و تدبیر می تواند کسب وکارها را از دل این بحران به سلامت رهبری کند.
شهود و تجربه حرفه ای مدیران جوهره اصلی برای رهبری است اما طی این مسیر با در اختیار داشتن راهنمایی برای عمل به مراتب اثربخش تر و پرحاصل تر می شود. زوک و آلن، که از مشاوران زبده شرکت مشاوره مدیریت بین اند کمپانی اند، در کتاب ذهنیت مؤسس چیست چالش های رشد و چگونگی هدایت سازمان به ورای این چالش ها را از خلال سالها تجربه خود از کار با شرکت های بزرگ و بین المللی تشریح میکنند. زوک و آلن نویسندگان ناشناس و کم تجربه ای نیستند.
پیشینه حرفه ای این دو نفر در مشاوره به تیم های هیئت مدیره و رهبران اجرایی شرکت های گوناگون آنها را به بینش عمیقی درباره پستی و بلندی های حرکت در مسیر رشد مجهز کرده است. کتاب های قبلی این دو نویسنده تبحر آنها را در دانش استراتژی نشان می داد، اما آنها با این کتاب قدم هایشان را از دانش فراتر برده اند و درک عمیقشان را از رهبری کسب وکارها در طول زمان به نمایش گذاشته اند.
نظرات
نظر ثبت شده، نظر تو چیه؟