صاحبان استارت‌آپ، حتما بخوانند!
صاحبان استارت‌آپ، حتما بخوانند!
  1. صفحه اصلی
  2. اخبار و مقالات
  3. صاحبان استارت‌آپ، حتما بخوانند!

صاحبان استارت‌آپ، حتما بخوانند!

شنبه, 29 شهریور 99
مهشاد یوسفی
مربوط به جذب سرمایه است
0
0

مدت زمان لازم برای مطالعه:۵ دقیقه

با توجه به گسترش روزافزون استارت‌آپ‌ها و تمایل زیاد افراد، به‌ خصوص جوان‌های ایده‌پرداز، به راه‌اندازی یک استارت‌آپ، شاید برایتان جالب باشد بدانید چرا شمار استارت‌آپ‌های شکست خورده بیشتر از استارت‌آپ‌های موفق است؟!

باید به این نکته توجه داشت که هر کسب‌وکاری را نمی‌توان استارت‌آپ خواند! 

تفاوت‌های موجود بین استارت‌آپ و کسب‌وکار معمولی بسیار است؛ که از میان آن‌ها می‌توان به ۳ مورد اساسی اشاره کرد: 

اول آن که استارت‌آپ‌ها عموما بر پایه (ICT) هستند و همگام با فناوری اطلاعات حرکت می‌کنند، در وهله بعد، رشد استارت‌آپ می‌تواند چندین برابر یک کسب‌و‌کار معمولی باشد، چراکه محدود به زمان و مکان نمی‌شود و برمبنای اینترنت است و مقیاس پذیر و در نهایت آن که استارت‌آپ، در آغاز نیازمند سرمایه و سرمایه‌گذار است که بتواند فرایند رشد خود را در سریع‌ترین حالت ممکن طی کند، درحالیکه یک کسب وکار معمولی لزوما چنین نیست.

اکنون که با تفاوت استارت‌‍‌آپ و یک کسب‌وکار معمولی آشنا شدید، و درپی رشد استارت‌آپ خود هستید، بهتر است بدانید چه کارهایی استارت‌آپ شما را به مرحله سقوط می‌کشاند. 

شاید دیده باشید افرادی را که یک ایده اولیه‌ خوب برای راه‌اندازی یک استارت‌آپ دارند اما ایده آن‌ها به ثمر نمی‌نشیند. توجه داشته باشید همانقدر که مراحل اولیه‌ی راه‌اندازی یک استارت‌آپ حساس است، بعد از تاسیس نیز به همان اندازه، نیاز به مراقبت دارد.

اگر کارآفرین هستید، موارد زیر را بخوانید تا به راهکار مناسب‌تری برای استارت‌آپ خود برسید، همچنین اگر سرمایه‌گذار هستید با خواندن این موارد، نگاه عمیق‌تری برای انتخاب استارت‌آپ و سرمایه‌گذاری‌های آینده خود پیدا می‌کنید.  

بازارسنجی 

اگر محصول یا خدمات شما دردی را از بازار دوا نمی‌کند، باید استارت‌آپ خود را شکست خورده بدانید. پس حتما به این نکته توجه داشته باشید که قرار است نیازی را برطرف کنید!

 

 منابع مالی

شاید از عمده‌ترین دلایل شکست یک استارت‌آپ، کمبود بودجه باشد که در پی آن کارآفرین نتواند ایده‌های خود را عملی کند و به سطح کلان‌تر برساند. اما از سوی دیگر، مدیریت بودجه هم بسیار حائز اهمیت است. استارت‌آپ‌های بسیاری بوده‌اند که بودجه اولیه را داشته‌اند اما توان مدیریت منابع مالی را خیر!

 

 مدل کسب‌وکار (بیزنس مدل)

بارزترین مشخصه استارت‌آپ‌ها، داشتن بیزنس مدل مناسب است. پس اگر مدل کسب‌‌وکارتان را مناسب با حوزه فعالیت‌تان انتخاب نکرده‌اید و بدتر از آن، استارت‌آپ شما بیزنس مدل ندارد، فاتحه استارت‌آپ خود را بخوانید! با مدل کسب‌وکار نامناسب، نمی‌توانید نظر هیچ سرمایه‌گذاری را به طرح خودتان جلب کنید.

 

تیم 

تمام عناصر تشکیل دهنده استارت‌آپ‌ها، از ایده اولیه گرفته تا مدل کسب‌وکار مناسب و سرمایه مالی، همگی با وجود یک تیم متخصص و قوی است که بازدهی حداکثری را پیدا ‌می‌کنند.

با انتخاب افراد متخصص، ماهر و با تجربه، کسب‌وکار خود را چندین گام جلو می‌اندازید!

 

بازاریابی

دنیای رقابتی امروز، فرصت درخشش را به کسب‌وکارهایی که بازاریابی مناسب ندارند، نمی‌دهد. 

اگر تیم مناسب و برنامه‌ مناسبی برای بازاریابی خود ندارید، در هیاهوی این رقابت گم خواهید شد، حتی اگر بهترین‌ها را ارائه دهید!

 

بازار هدف

باید در بازار باشید و نظر مخاطبان هدف را در دستورکار خود قرار دهید، چرا که مصرف‌کنندگان به کسب‌وکار شما رسمیت می‌بخشند.

 

زمان سنجی

 همه چیز را بسنجید! زمان مناسب برای ارائه محصول یا خدمت‌تان را پیدا کنید. با یک انتخاب طلایی برای زمان ارائه می‌توانید به موفقیت بیشتری دست یابید.

 

کیفیت 

کاملا بدیهی است که اگر محصول یا خدمت بی‌کیفیت ارائه کنید، مشتری نیز نخواهید داشت. پس به کیفیت محصول خود، بیش از هرچیزی توجه کنید.

 

قیمت‌گذاری 

قیمت متناسب با کیفیتی که ارائه می‌دهید نیز مهم است و از ارکان اساسی تولید و توزیع یک محصول و خدمت به‌ شمار می‌رود. سعی کنید انصاف را در قیمت‌گذاری مناسب، برای رضایت هرچه بیشتر مشتری رعایت کنید.

 

 مزیت رقابتی 

اگر حتی اندک مطالعه‌ای در حوزه بازار داشته باشید به خوبی می‎‌دانید که هر محصولی که با استقبال خوب مشتریان روبه‌رو شود، بدون رقیب نخواهد ماند. اگر در کسب‌وکارتان جایگاه نخست را دارید، سعی کنید آن را حفظ کنید و چنانچه در رتبه‌های بعدی قرار دارید، باید جایگاه خود را ارتقا دهید، در غیر این صورت مشتری دلیلی برای انتخاب شما از بین رقبا نخواهد داشت!

اگر در این موارد تامل کنید و آن‌ها را عملی کنید، می‌توانید شانس خود را برای موفقیت، امتحان کنید. برای مطالعه بیشتردرباره‌ی عوامل موفقیت استارت‌آپ، مقاله بعدی را مطالعه کنید.

 

 

نظرت چیه؟
ارسال نظر
اشتراک‌گذاری
کپی کردن لینک

نظرات

نظر ثبت شده، نظر تو چیه؟