- صفحه اصلی
- اخبار و مقالات
- نکات مهم در انتخاب نام تجاری (Brand)
آخرین مقالات
- دستیابی به یک همت تامین مالی جمعی در سکوی کارنکراد، نقطه عطفی برای اکوسیستم سرمایهگذاری
- مشارکت مردم در جهش تولید؛ نقش کارنکراد در اقتصاد دانشبنیان
- از یک رئالیتیشو تا تحقق شعار سال؛ تأثیر کارمانی بر تولید ملی با مشارکت مردم
- صدای تعهد از کارنکراد؛ 100 طرح موفق در مسیر تحول اقتصادی
- پیوند نوآوری و سرمایهگذاری در صنعت خودرو
نکات مهم در انتخاب نام تجاری (Brand)
نامگذاری برای یک شرکت تازه تاسیس، ممکن است کاری جزئی به نظر برسد، اما در واقع یکی از مهمترین و با ارزشترین جنبههای کسبوکار شما است. این نام در سالهای آینده، تصویر برند شما را میسازد و باید آن را در ابتدا درست انتخاب کنید.
نام تجاری باید به گونهای باشد که مشتریان بالقوه شما بتوانند ارتباط مناسبی با شما برقرار کنند. علاوه بر آن، انتخاب نام برند یکی از شاخصهای مهم و تاثیرگذار در سطح بینالمللی است. همین نکته باعث میشود انتخاب نام مناسب برای کسبوکار به یک چالش جدی برای کارآفرینان تبدیل شود و لزوم نگاه دقیقتر و تجزیه و تحلیل انتخاب نام برند، احساس شود.
در این مقاله به ذکر نکاتی میپردازیم که میتواند در انتخاب نام تجاری مناسب به شما کمک کند. این نکات عبارتند از:
- سادگی نام
نام تجاری هر چه سادهتر باشد، علاوه بر آن که به راحتی نوشته میشود، به راحتی نیز به خاطر سپرده میشود. نام انتخابی شما بهتر است بار معنای خوب، مثبت و نزدیک به فعالیت شما داشته باشد، ولی لزوما قرار نیست که دقیقا به فعالیت شما اشاره کند! شاید در لحظهی اول، این نکته به ذهن شما برسد که نام تجاری باید به گونهای باشد که با شنیدن آن به نوع فعالیت کسبوکار پی ببریم؛ اما بررسی کسبوکارهای موفق دنیا، چیز دیگری را نشان میدهد. برای فهم بهتر به موارد زیر توجه کنید:
نام بهترین موتور جستوجو در دنیا، گوگل است!
بهترین سایت فروش کتاب، آمازون است! و بهترین برند تولیدکننده کامپیوتر و سختافزار، اپل است!
نمونههای ذکر شده، دلایل خوبی است مبنی بر این که، نام یک کسبوکار اینترنتی، میتواند ارتباط مستقیم چندانی با فعالیت کسبوکار نداشته باشد.
در نتیجه، در انتخاب نام تجاری خود، علاوه بر توجه به خلاقیت و منحصر به فرد بودن عنوان انتخاب شده، سادگی را نیز در نظر بگیرید.
- تلفظ آسان
از موارد اساسی که باید در انتخاب نام تجاری به آن توجه داشته باشید، خوش آهنگ بودن نام انتخابی و داشتن معنای مثبت است. گاهی اوقات نام تجاری روی کاغذ از هر نظر گزینهای مناسب به نظر میرسد اما وقتی که به زبان میآید چندان خوشآهنگ و تاثیرگذار نیست. یا ممکن است تلفظ آن به گونهای باشد که افراد متوجه آن نشوند و لازم باشد برای متوجه شدن افراد، آن را چندین بار تکرار کنیم.
- نامحدود بودن نام تجاری
- از انتخاب نام تجاری محدود کننده کسبوکارتان بپرهیزید. به عنوان مثال شاید شما در حال حاضر یک فروشگاه آنلاین کتاب هستید اما در آینده به حوزههای دیگری در فروش آنلاین وارد شوید. اگر بخواهید نام تجاری خود را تغییر دهید هزینههای مادی و معنوی که متحمل میشوید بسیار زیاد است. پس نامی انتخاب نکنید که در آینده مجبور باشید تغییرش دهید.
- بررسی شرکتهای ثبت شده
قبل از اقدام برای ثبت نام تجاری خود، در سایت سازمان ثبت ایران و USPTO.gov به دنبال نامهای انتخابی خود بگردید و تحقیق کنید. اگر عنوان انتخابی شما قبلا توسط شخص حقیقی یا حقوقی ثبت شده باشد، قطعا در آینده مشکلاتی پیدا خواهید کرد.
- دامنه com.
سعی کنید تا جایی که امکان دارد پسوندهای متعدد از یک نام را در اختیار داشته باشید. این کار جلو سوء استفادههای بعدی را از سایت شما گرفته و اعتبار بیشتر به شما میدهد. بهتر است که کسبوکار اینترنتیتان را با دامنه com. قوی کنید نه با net, org و biz. در نظر مشتریان، کسبوکارهای اینترنتی که دامنه com. داشته باشند قوی تر هستند.
- فرمپذیری گرافیکی
به طراحی گرافیکی نام تجاری خود توجه کنید. نامی را انتخاب کنید که فرمپذیری گرافیکی بالایی داشته باشد. برای مثال نام گوگل، فرم پذیری بالایی با تکرار کلمه o دارد و این نکته به زیبایی بصری این لوگو کمک زیادی کرده است.
- نامهای ترکیبی
استفاده از نامهای ترکیبی خلاقانه و معنادار، میتواند کمک شایانی به شما در انتخاب نام تجاری مناسب بکند. برای مثال نام فیسبوک، از ترکیب دو کلمه معنادار ساخته شده و نام دیجیکالا هم از ترکیب یک کلمه فارسی و یک کلمه انگلیسی به وجود آمده است.
- نظرسنجی
سعی کنید از دیگران باز خورد بگیرید. به عنوان مثال میتوانید چند عنوان پیشنهادی انتخاب کنید و از دوستان، همکاران و اعضاء خانواده خود نظرخواهی کنید. حتی میتوانید نظر مخاطبان هدف خود را نیز در انتخاب نام تجاری بپرسید.
- جنبه انسانی
از انتخاب نامهای منفعل و خنثی بپرهیزید. اسم برندتان باید جنبهی انسانی داشته باشد. مهم نیست چه میفروشید مهم این است که به انسانها میفروشید نه کامپیوتر. پس نامی انتخاب کنید که حس بهتری را به مشتریانتان، که انسانها هستند القا کند. برای مثال: شرکتی در ویسکانسین در حوزهی تولید برق، عنوان خود را we energies انتخاب کرده است به معنای ما انرژی میبخشیم. همین توجه به جنبه روانی و انسانی نام تجاری، توانسته تاثیر بسزایی در فروش این شرکت داشته باشد.
همانطور که خواندید، انتخاب نام تجاری، از گامهای مهم برای ایجاد یک کسبوکار موفق است.
بهتر است در ابتدا برای انتخاب نام تجاری خود وقت بگذارید تا در آینده مجبور نشوید که همین زمان را، صرف تغییر نام تجاریتان کنید.
نظرات
نظر ثبت شده، نظر تو چیه؟