- صفحه اصلی
- اخبار و مقالات
- راهکارهای ایجاد مزیت رقابتی
آخرین مقالات
- دستیابی به یک همت تامین مالی جمعی در سکوی کارنکراد، نقطه عطفی برای اکوسیستم سرمایهگذاری
- مشارکت مردم در جهش تولید؛ نقش کارنکراد در اقتصاد دانشبنیان
- از یک رئالیتیشو تا تحقق شعار سال؛ تأثیر کارمانی بر تولید ملی با مشارکت مردم
- صدای تعهد از کارنکراد؛ 100 طرح موفق در مسیر تحول اقتصادی
- پیوند نوآوری و سرمایهگذاری در صنعت خودرو
راهکارهای ایجاد مزیت رقابتی
راهکارهای ایجاد مزیت رقابتی:
۱- استراتژی قیمت
قیمت در اکثر موارد جز ملاکهای مشتریان برای خرید محسوب میشود، یعنی اینکه همه دوست دارند محصولاتی با کیفیت بالاتر و قیمت پایینتر بخرند. شرکتها میتوانند با ارائه قیمتهای جذاب، برای خود، مزیت رقابتی ایجاد کنند. با وجود این که این روش میتواند مؤثر باشد، اما کاهش قیمت، به ندرت روشی مطلوب برای شرکتها به حساب میآید، زیرا میتواند در نهایت، بقای کسبوکار را تهدید کند. شما باید این را به مشتری بگویید که قیمتی که برای محصولاتتان در نظر گرفتهاید، دلایلی دارد تا او مجاب شود و محصولات شما را انتخاب کند.
۲- استراتژی تنوع
برند، بدیهیترین روش تشخیص شرکتها از یکدیگر است. مدیرانی که از تنوع استفاده میکنند باید به دنبال یافتن مهارت و توانایی منحصربهفردی باشند تا از طریق همین عامل، آگاهی مشتری را نسبت به ارزش کالا یا خدمتشان افزایش دهند. در واقع هدف این است که شرکت، محصولات و خدمات جدید و متنوعی را روانه بازار کند.
۳- استراتژی نوآورانه
شرکتها ممکن است فعالیتهایشان را با روشهایی جدید و نوآورانه انجام دهند. افراد میتوانند با کشف و ارائه روشهای ابتکاری برای انجام کار، مزایای رقابتی ایجاد کنند. به این صورت که در قسمتی از کسب و کار، محصول و ... نسبت به رقبایشان، تمایز ایجاد کنند. در واقع میتوان با استفاده از مقداری خلاقیت، یک مزیت رقابتی بزرگ ایجاد کرد.
۴- اثربخشی عملیاتی و هوشمندی استراتژیک
بعضی از شرکتها فقط سراغ کاری میروند که بهتر از هر کس دیگری آن را انجام میدهند. وقتی کارهایتان را خوب و کارآمد انجام دهید، مزیت رقابتی بیشتری نسبت به کسانی که کار را طولانیتر یا سریعتر انجام میدهند، کسب میکنید. «اثربخشی عملیاتی» و «اثربخشی استراتژی» هر دو برای دستیابی به عملکرد برتر، ضروری هستند اما کارکرد آنها نسبت به یکدیگر متفاوت است. شرکت تنها هنگامی میتواند بر رقبایش غلبه کند که تمایزی نسبت به آنها ایجاد کرده و این تمایز را حفظ کند. «اثربخشی عملیاتی» به معنای انجام بهتر فعالیتهای مشابه با فعالیتهایی است که رقبا انجام میدهند، اما «اثربخشی استراتژی «انجام فعالیتهایی متفاوت نسبت به رقبا یا انجام فعالیتهای مشابه اما به روشی متفاوت است که این نیز اکنون با هوشمندی استراتژیک ادغام و آن را به مؤلفه جدید و ممتازی به نام «هوشمندی استراتژیک» تبدیل کرده است.
۵- استراتژی رقابتی مبتنی بر فناوری
کامپیوترها و برنامههای کاربردی میتوانند مزیت ایجاد کنند. کارکنانی که تکنولوژی جدید را میآموزند و با آن کار میکنند، تقریباً همیشه مزیت رقابتی بیشتری نسبت به کسانی که از روشهای جدید استفاده نمیکنند، دارند. همچنین شرکتها و کسبوکارهای بزرگی که همگام با تکنولوژیهای روز حرکت میکنند، بیشتر مورد توجه قرار میگیرند و همین مورد میتواند در جذب مشتری موثر واقع شود.
۶- مزیت رقابتی سازگار و منطبق
همانطور که بازارها، اقتصادها و سایر عوامل، در این محیط غیر قابل پیشبینی، تغییر میکنند، شرکتهایی که بتوانند خود را با شرایط متغیر، انطباق دهند، مزیت رقابتی کسب میکنند. این شرکتها معمولاً کوچکتر هستند و فناوریهای پیشرفتهای در اختیار دارند. مدیران میتوانند با پذیرفتن تغییر و سازگاری با آن، به قدرت اصلی خود برسند.
۷- مزیت اطلاعاتی
تقریباً تمام استراتژیهای گفته شده، نیازمند سطح بالایی از اطلاعات هستند. در واقع مزیت رقابتی به مهارتهایی گفته میشود که به شما کمک میکند تا در صحنه رقابت، جان سالم به در ببرید. اکثر مزیتهای رقابتی از طریق دانش و اطلاعات به دست میآیند. شرکتهای موفق به دنبال آخرین تکنولوژی، استراتژیها و دادهها میباشند.
نظرات
نظر ثبت شده، نظر تو چیه؟