شتابدهنده زیست‌فناوری بن‌دا لب
شتابدهنده زیست‌فناوری بن‌دا لب
  1. صفحه اصلی
  2. اخبار و مقالات
  3. شتابدهنده زیست‌فناوری بن‌دا لب

شتابدهنده زیست‌فناوری بن‌دا لب

یکشنبه, 05 بهمن 99
فریده مسعودی
مربوط به جذب سرمایه است
0
0

 

 

۱- یک معرفی کامل از شرکت‌تان بفرمایید؟

شتابدهنده بن‌دا لب در حوزه‌ی زیست‌فناوری در قالب یکی از شتابدهنده‌های زیر مجموعه مرکز نوآوری گروه توسعه بن‌دا (نُوآ) فعالیت می‌کند. گروه توسعه بن‌دا دارای بیش از دو دهه سابقه‌ی درخشان در حوزه‌های مختلف است.
ما در بن‌دا لب بر روی یکپارچگی دو حوزه کاملاً متفاوت تمرکز کرده‌ایم؛ زیست‌فناوری و کارآفرینی. برای ما به پایان رساندن یک پروژه علمی به معنای موفقیت نیست. ما در بن‌دا لب در کنار استارتاپ‌ها هستیم تا با مدیریت ریسک‌های تجاری و علمی کسب و کار، یک شرکت موفق بسازیم. چشم‌انداز بن‌دا لب، خلق زیست‌کارآفرین با فراهم کردن شبکه افراد متخصص، زیرساخت‌های لازم و سرمایه مورد نیاز است.
همکاران ما در بن‌دا لب با گذارندن دوره‌های زیست کارآفرینی در مدرسه کسب و کار دانمارک، در تلاشند تا این دانش را به طور گسترده در سطح کشور ارتقا دهند.
در کنار آن، تحقیقات جامعی در رابطه با فعالیت‌های شتابدهنده‌های اختصاصی این حوزه در خارج از کشور از جمله Indiebio و ShareLab به عمل آمده که می‌تواند الگوی بسیار مناسبی برای شتابدهنده‌های ایرانی باشد. 
همچنین با اتکا به تجارب افراد متخصص در حوزه‌ی زیست‌فناوری و تحقیقات میدانی انجام شده، حوزه‌های مورد علاقه بن‌دا لب برای شتابدهی به این گونه است: زیست‌فناوری صنعتی، مواد اولیه و فرمولاسیون غذایی، بیوانفورماتیک و زیست‌شناسی سامانه‌ها، بیومتریال‌های آرایشی و بهداشتی و همچنین خدمات زیستی و تشخیصی. 

 

 خدماتی که بن‌دا لب به استارتاپ‌ها به منظور تجاری‌سازی طرحشان ارائه می‌دهد:

• تامین فضای کار و تجهیزات کامل آزمایشگاهی

 همانطور که مستحضر هستید فعالیت استارتاپ‌های این حوزه عموما در آزمایشگاه انجام می‌شود. از این رو دسترسی راحت به فضای آزمایشگاهی و مجاورت فضای کاری و آزمایشگاهی بسیار مورد توجه است. در این راستا یک آزمایشگاه به مساحت ۵۰۰ متر مربع شامل تجهیزات کامل برای آزمایشگاه صنایع غذایی، سلولی، فرمانتور، میکروبیولوژی، مولکولی و عمومی به همراه ۱۰۰ متر فضای تمیز در محل شتابدهنده‌ در کنار ۹۰۰ متر فضای کار اشتراکی فراهم شده‌ است. 

• دسترسی به منتورهای کسب و کاری و فنی

 در مدت فعالیت بن‌دا لب، با افراد پر تجربه‌ای در زمینه‌ی نوآفرینی و خلق ارزش ارتباط گرفته‌ایم. از آنجا که وجود یک مشاور و منتور با تجربه بسیار به شفافیت مسیر استارتاپ‌ها کمک می‌کند، این یکی از خدماتی است که در بن‌دا لب بسیار به آن پرداخته شده است.

• بذرمایه به منظور تامین مواد مصرفی و توسعه محصول

 بن‌دا لب هم به صورت سرمایه‌گذاری نقدی و هم غیر نقدی به استارتاپ‌ها خدمات ارائه می‌دهد. از این رو سرمایه‌ی مورد نیاز استارتاپ برای تامین مواد اولیه و همچنین توسعه محصول را تامین می‌کند. همچنین یکی از چالش‌های این حوزه دسترسی سریع و آسان به مواد اولیه‌ی با کیفیت است. با وجود شرکت بازرگانی زیرمجموعه‌ی گروه توسعه بن‌دا این امر با سرعت و سهولت بیشتری صورت می‌گیرد.

همچنین واحد سرمایه‌گذاری جسورانه بن‌دا ونچرز با در اختیار قراردادن سازمان گسترده و یک زنجیره ارزش کامل، از فناوران برای تسریع بخشیدن به مسیر رشد خود و ساخت یک کسب و کار ماندگار حمایت می‌کند. از این رو هر استارتاپی که وارد شتابدهنده‌ی بن‌دا لب می‌شود در کنار خود یک واحد سرمایه‌گذاری نیز دارد. خدماتی که بن‌دا ونچرز به استارتاپ‌ها ارائه می‌دهد شامل:

• تزریق سرمایه تامین مالی شرکت‌های در حال رشد و تازه تاسیس

• کمک به توسعه و تجاری‌سازی

• کمک به کسب سهم بازار

• دسترسی به زنجیره ارزش گروه توسعه بن‌دا 

 با توجه به فعالیت‌های گسترده گروه توسعه بن‌دا، یک استارتاپ با ورود به شتابدهنده‌، امکان دسترسی به یک زنجیره ارزش گسترده از شتابدهی، سرمایه‌گذاری و تامین مالی، توسعه زیست احداث و تامین تجهیزات، ساختمان و سازمان بهره‌بردار تا سازمان صادرات را خواهد داشت. 

• امکان دسترسی به زیرساخت‌های کارخانه بن‌دا فرآور

 کارخانه‌ی بن‌دا فرآور به عنوان یکی از نمونه‌های عینی عملکرد مجموعه در حوزه‌ی زیست‌فناوری است. این کارخانه به عنوان تولید کننده صنعتی آنزیم و دارای مجهزترین آزمایشگاه کنترل کیفی محصولات آنزیمی و بیولوژیک مطابق با استاندارد ISO-17025 است که ظرفیت تولید ۳۰۰۰ تن انواع آنزیم را دارد. امکان تعامل نزدیکی با متخصصان کارخانه و همچنین دسترسی به زیرساخت‌های آن از جمله فضای GMP کارخانه برای استارتاپ‌های مستقر در بن‌دا لب وجود دارد.

 

۲- سابقه فعالیت شرکتتان در اکوسیستم استارتاپی چند سال است؟

گروه توسعه بن‌دا بیش از دو دهه است که در حوز‌ه‌های مختلف فعالیت می‌کند. شتابدهنده از مرداد ماه ۱۳۹۸ شروع به فعالیت نموده و تاکنون بیش از ۵۰۰ استارتاپ را ارزیابی کرده ‌است. همچنین تا این لحظه دو استارتاپ در حوزه‌ی تشخیص، چهار استارتاپ در حوزه‌ی امنیت غذایی و دو استارتاپ در حوزه‌ی زیست‌فناوری صنعتی در شتابدهنده مستقر هستند. 
در کنار آن تاکنون چندین تفاهم‌نامه با مراکز مختلف به منظور ارتباط هر چه بیشتر صنعت و مراکز پژوهشی و دانشگاهی منعقد شده است.

 

۳- هدف شما از حضور در اکوسیستم استارتاپی چیست؟

گروه توسعه بن‌دا به واسطه‌ی سال‌ها فعالیت خود، با انجام پروژه‌های گوناگون تمرکز ویژه‌ای بر روی داخلی‌سازی داشته ‌است. از این رو از دیرباز مفهوم نوآوری و کارآفرینی را عملیاتی کرده است. با توجه به فعالیت چند سال اخیر اکوسیستم استارتاپی ایران و اهمیت به سزای حوزه‌ی زیست‌فناوری، هدف ما از حضور در این بخش، ارتقای کیفیت زندگی و همچنین خلق ثروت است.

 

۴- حداکثر سقف سرمایه‌گذاری شرکتتان چقدر است؟

میزان سرمایه‌گذاری با توجه به ظرفیت طرح و توجیه‌پذیری مدل کسب و کار تعیین می‌گردد و از این نظر کاملا متغیر است. 

 

۵- آیا تمرکز شرکت شما برای سرمایه‌گذاری روی حوزه‌های خاصی است؟ اگر بله، چه حوزه‌هایی؟

شتابدهنده بن‌دا لب در حوزه‌ی زیست‌فناوری (با تمرکز بر بخش‌های ذکر شده در بخش معرفی) فعالیت می‌کند. 

 

۶- از نظر شما به عنوان سرمایه‌گذار، مهم‌ترین جنبه‌هایی که استارتاپ‌ها باید به آن‌ توجه داشته باشند چیست؟

ما اعتقاد داریم که کارآفرینی از کشف فرصت‌ها شکل می‌گیرد. یکی از مهم‌ترین دلایل شکست استارتاپ‌ها عدم جذب سرمایه نیست بلکه عدم وجود مشتری و بازار مناسب است. از این رو مهم‌ترین نکته‌ای که باید به آن توجه شود تحقیقات بازار برای بررسی فرصت‌های موجود و همچنین یافتن مدل درآمدی مناسب برای تعامل با این بازار موجود است.
همچنین نکته دیگری که استارتاپ‌ها باید با دقت بیشتری در نظر بگیرند؛ همراه شدن با تیم تخصصی و مشاوران کلیدی اختصاصی است. تاکید ما به عنوان شتابدهنده تخصصی بر این موضوع در چیدمان منتورینگ ما کاملا مشخص است.

 

۷- به نظر شما بزرگترین مشکلی که در بحث سرمایه‌گذاری خطرپذیر در اکوسیستم استارتاپی ایران داریم چیست؟

یکی از مشکلات رایج در بحث سرمایه‌گذاری جسورانه در اکوسیستم، عدم دسترسی به داده‌های مناسب برای مطالعه بازار به خصوص در حوزه‌ی زیست‌فناوری است. همچنین متاسفانه با توجه به حباب تشکیل شده در این بخش، با مشکلاتی چون عدم ارزش‌گذاری مناسب برای استارتاپ‌های این حوزه و همچنین عدم حفظ مفهوم کارآفرینی برای فناوران مواجه هستیم.

 

نظرت چیه؟
ارسال نظر
اشتراک‌گذاری
کپی کردن لینک

نظرات

نظر ثبت شده، نظر تو چیه؟