- صفحه اصلی
- اخبار و مقالات
- کار تیمی
آخرین مقالات
- دستیابی به یک همت تامین مالی جمعی در سکوی کارنکراد، نقطه عطفی برای اکوسیستم سرمایهگذاری
- مشارکت مردم در جهش تولید؛ نقش کارنکراد در اقتصاد دانشبنیان
- از یک رئالیتیشو تا تحقق شعار سال؛ تأثیر کارمانی بر تولید ملی با مشارکت مردم
- صدای تعهد از کارنکراد؛ 100 طرح موفق در مسیر تحول اقتصادی
- پیوند نوآوری و سرمایهگذاری در صنعت خودرو
کار تیمی
تیم، مجموعهای از افرادی است که:
• کارها و وظایف مرتبط و درهم تنیدهای را انجام میدهند.
• یک یا چند هدف مشترک دارند.
• با هم تعامل اجتماعی دارند.
• مرزی را بین جمع خود و محیط اطراف قائلند و برای حفظ و مدیریت آن مرز تلاش میکنند.
و البته در بستر یک مجموعهی بزرگتر یعنی سازمان، بر اساس مرزها و محدودیتها و نفوذی که سازمان بر روی آنها اعمال میکند، فعالیت میکنند.
کار تیمی برای استارتاپها یک ضرورت محسوب میشود، چرا که نمیتوان به تنهایی همه کارها را انجام داد و همه مهارتهای لازم برای پیشبرد کار را به دست آورد.
کار تیمی به افراد گروه، این امکان را میدهد تا تجربیات خود را در اختیار دیگران قرار داده و بتوانند تجربیات بیشتری را کسب کنند.
اینکه یک کسبوکار یا سازمان چگونه کار تیمی را وارد فرهنگ سازمانی کند بسیار مهم است. کار تیمی مهمترین بخش فرهنگ سازمانی است.
برخی از عوامل مهم برای موفقیت در کار تیمی
ارتباطات
ارتباط، مهمترین بخش در کار تیمی است. در کار تیمی، افراد از پیشنهادات یکدیگر استقبال میکنند و در صورت وجود اختلاف در کار، آن را با گفتوگو و به صورت دوستانه رفع میکنند. از این جهت اگر افراد یک مجموعه با هم در ارتباط باشند، راحتتر میتوانند کارها را مدیریت کنند.
نکته بعدی در ارتباط، سازماندهی ایدهها و ساختارهای جدید کاری است. هر فردی نقطه نظرات خاص خودش را دارد. نگرشهای مختلف باعث میشود ایدههای جدیدی شکل بگیرد. جریان بخشیدن به فرایند کاری، مدیریت صحیح منابع انسانی، استفاده از استعدادهای پنهان در کسب و کار و... از دل چنین گفتگوها و ارتباطاتی پیدا میشوند.
مدیریت منابع انسانی
مهمترین وظیفه رهبر تیم، مدیریت منابع انسانی است. اگر منابع انسانی یک کسبوکار، که مهمترین داراییهای شرکت هستند، به خوبی مدیریت شوند، کار تیمی هم به عنوان نتیجه، روند فعالیت خود را به صورتی موفقیت آمیز، سپری خواهد کرد.
اصول مدیریت صحیح منابع انسانی
- استفاده از استعدادها و مهارتهای افراد، برای افزایش شور و شوق اعضای مجموعه
- ایجاد امکانی برای ارتباط موثر از طریق فراهم کردن محیط کاری فعال و پویا
- ایجاد فضای نقد
- داشتن رابطه صمیمی با اعضای گروه
توانمندسازی کارمندان
در کار تیمی، تمامی افراد به دنبال یادگیری و ارتقاء مهارتهای خود هستند. رشد فردی هریک از اعضا به صورت مستقیم، به پیشرفت تیم میانجامد. از این رو بهتر است هر چند وقت یک بار کارهایی برای توانمند سازی اعضا انجام شود. اعزام افراد به کارگاههای افزایش مهارت در حیطه کاری آنها، یکی از بهترین عوامل مؤثر در موفقیت کار تیمی است. هنگامی که توانمند سازی گروه انجام شود رسیدن به اهداف نیز سریعتر و با موفقیت بیشتری انجام میشود.
پشتیبانی و حمایت
چالشهای زیادی در کسبوکار وجود دارند. اعضای مجموعه، مشکلات خاص خودشان را دارند که میتواند روی عملکرد آنها تاثیر داشته باشد. به همین دلیل اعضای مجموعه و مخصوصا مدیران باید نقش حامی و پشتیبان را داشته باشند. این پشتیبانی لزوما به معنای کمک مالی نیست و حمایت عاطفی را نیز شامل میشود. کمک کردن به یکدیگر در حل مشکلات، یک فضای تعاملی و مبتنی بر احترام ایجاد میکند و افراد میتوانند به هم کمک کنند تا مهارتهای کاریشان را ارتقا دهند.
احساس تعهد
افراد باید تعهد عمیقی نسبت به تصمیمات و اقدامات گروه و هدف و کاری که تیم انجام میدهد، احساس کنند. هنگامی که تیم، وقت خود را صرف هنجارهای تیمی یا دستورالعمل روابط کند، حس تعلق به گروه تقویت میشود. اعضای تیم، هر کدام دارای یک شخصیت منحصر به فرد هستند که باید با هم مشارکت کنند. مزیت کار تیمی در این است که میتواند افراد مختلف را با وجود تمام تفاوتها در کنار هم قرار دهد. زمانیکه احساس تعهد در گروه وجود داشته باشد، هر کس وظیفهای که بر عهده دارد را به طور کامل انجام میدهد.
بهبود نتایج
یک تیم باید به طور مداوم عملکرد خود را مورد بررسی قرار دهد و روندها و تعاملات اعضای تیم را بهبود دهد. بهتر است هر چند وقت یک بار، جلساتی با حضور اعضای گروه برگزار شود و به طور کامل، هنجارهای تیم و دلایلی که مانع از پیشرفت تیم میشود، استعدادها و استراتژیها و عوامل مؤثر در موفقیت کار تیمی، مورد بررسی قرار گیرد. مدیریت تیم باید جلسات را هدایت و تیم را ارزیابی کرده و پیشرفت و روند انجام مأموریت را به اعضا گوشزد کند. با این کار دلایل کاهش عملکرد یا افزایش آن شناسایی میشود و میتوان برنامهریزیهای آینده را بر همین اساس انجام داد تا به موفقیت بیشتر رسید.
رهبری مشارکتی
رهبری مشارکتی در جلسات تیمی به صورت تعیین تکلیف برای هر فرد، ثبت تصمیمات و تعهدات، ارزیابی پیشرفت، مسئولیت پذیری اعضای تیم و فراهم کردن ابزار و خدمات مورد نیاز تیم اعمال میشود. به این معنی که هر فرد باید به طور فعال در هدایت تیم به سمت اهداف سازمان کمک کند. در کار تیمی، رهبر تیم با توجه به مهارتهای اعضای تیم، آنها را در انجام امور و بررسی آنها، مشارکت میدهد و تنها به خواستههای خود توجه نمیکند. اگر هر کدام از اعضا، خود را یک رهبر و صاحب کار بدانند، احساس مسئولیت بیشتری پیدا کرده و روز به روز موفقیت بیشتری برای تیم حاصل میشود.
نظرات
نظر ثبت شده، نظر تو چیه؟