مصاحبه اختصاصی
مصاحبه اختصاصی

مصاحبه اختصاصی

یکشنبه, 24 اسفند 99
مسعود نبوی
مربوط به جذب سرمایه است
0
0

۱- یک معرفی مختصر از خودتان بفرمایید؟

من محمد شکاری هستم، بنیانگذار و مدیرعامل اینفوگرام. در رشته برق الکترونیک تحصیل کردم. از زمانی که دانش‌آموز دبیرستانی بودم، به صورت فریلنسر مشغول به کار در حوزه طراحی گرافیک و وب‌سایت بودم. در ادامه و با راه‌اندازی اینفوگرام، بیشتر زمان من صرف مدیریت مجموعه و پروژه‌های آن شد. همزمان با اینفوگرام نیز مجموعه اوریمان (مرکز تخصصی اوریگامی) را به همراه دوستانم راه اندازی کردیم.

 

۲- در چه حوزه‌ای فعالیت می‌کنید؟

از سال ۹۱ در حوزه‌های مرتبط با اینفوگرافیک فعالیت دارم و به مرور زمان، در زمینه بازاریابی محتوایی و دیجیتال مارکتینگ تجربیاتی به دست آورده‌ام. از سال ۹۴ و با راه اندازی آکادمی اینفوگرام، تجربیات شخصی خود در زمینه تدریس را به صورت سازمان یافته، در مجموعه اینفوگرام متمرکز کردم و تجربیاتی که در زمینه طراحی اینفوگرافیک، ساخت گزارش سازمانی، بازارایابی محتوایی و بازاریابی دیجیتال به دست آورده‌ایم را با علاقه‌مندان به اشتراک می‌گذاریم.

 

۳- از چه سالی فعالیت در حوزه استارتاپی را شروع کردید؟

از سال ۹۴ اطلاعات بیشتری در زمینه استارتاپ‌ها به دست آوردیم و با شتابدهنده‌ها و شرکت‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر، در تماس قرار گرفتیم که توجه به این موضوع باعث شد تا مجموعه اینفوگرام را با نگاهی استارتاپی پیش ببریم. از سمت دیگر، سرویس آنلاینی با عنوان اینفوگرامر (infogramer) با مشارکت شتابدهنده خانه نوآوری، راه‌اندازی کردیم که متاسفانه پس از حدود یک سال با استقبال روبرو نشد و متوقف کردیم. اینفوگرامر، پلتفرم انجام پروژه‌ها به کمک فریلنسرها بود که در حوزه‌های تولید محتوای متنی، تصویری و ویدیویی فعالیت می‌کرد.

 

۴- تا به حال چه استارتاپ‌های موفقی را تحت مربیگری داشته‌اید؟

در واقع، با توجه به تمرکزی که روی مجموعه‌های خودمان باید داشته باشم، فرصت مربیگری اختصاصی برای استارتاپ خاصی را نداشتم، چنانکه آکادمی اینفوگرام در یک سال گذشته به عنوان یک استارتاپ آموزشی، رشد بسیارخوبی داشته است و در سال ۹۹ حدود ۱۱۰ هزار دانش‌پذیر در برنامه‌های آکادمی اینفوگرام شرکت کرده‌اند و با بیش از ۱۴۰ مدرس همکاری داشته‌ایم. از سوی دیگر، از نظر آمارهای بازدید و‌ب‌سایت و معیارهای دیجیتال مارکتینگ، رشد بسیار قابل توجهی به دست آمده است. همچنین گاهی مواقع به دوستانم که استارتاپ‌های مختلفی را تحت مدیریت دارند، کمک می‌کنم، مانند استارتاپ‌های مجموعه خانه نوآوری یا شتابدهنده تریگ‌آپ.

 

۵- به نظر شما کمبود چه چیزهایی در اکوسیستم استارتاپی احساس می‌شود؟

به نظر من مهم‌ترین مسئله، عدم دارا بودن دانش و اطلاعات کافی بنیانگذاران استارتاپ‌هاست. شاید بتوانم مسئله دیگر را نبود پایداری و ثبات در کشور در نظر گرفت که بسیار به استارتاپ‌ها صدمه وارد می‌کند.

 

۶- به نظر شما بزرگ‌ترین مشکلی که در بحث سرمایه‌گذاری خطرپذیر در اکوسیستم استارتاپی ایران داریم چیست؟

از یکسو، نبود درک کافی سرمایه‌گذاران و انتظارات کوتاه مدت از استارتاپ‌ها و از سوی دیگر، وجود تورم بالا، عدم ثبات و به صرفه نبودن سرمایه‌گذاری با ریسک بالا در ایران است. همچنین می‌توان به فراهم نبودن زیرساخت‌هایی مانند اینترنت پر سرعت، عدم امکان ورود استارتاپ‌ها به بازار بورس و بازارهای جهانی سطح بالا نیز اشاره کرد.

 

۷- به عنوان یک منتور چه توصیه‌هایی برای رشد استارتاپ‌ها دارید؟

صبر و شکیبایی یکی از مهم‌ترین مواردی است که برای استارتاپ‌ها در ایران توصیه می‌کنم. از طرفی، کنجکاوی و علاقه شدید به یادگیری نیز می‌تواند اشتباهات استارتاپ‌ها را کاهش داده و احتمال موفقیت آن‌ها را افزایش دهد.

 

نظرت چیه؟
ارسال نظر
اشتراک‌گذاری
کپی کردن لینک

نظرات

نظر ثبت شده، نظر تو چیه؟