فرهنگ سازمانی اکوسیستم استارتاپی
فرهنگ سازمانی اکوسیستم استارتاپی
  1. صفحه اصلی
  2. اخبار و مقالات
  3. فرهنگ سازمانی اکوسیستم استارتاپی

فرهنگ سازمانی اکوسیستم استارتاپی

یکشنبه, 22 فروردین 00
مسعود نبوی
مربوط به جذب سرمایه است
0
0

استفاده از فرهنگ سازمانی برای ساخت یک تیم استارتاپی سطح بالا

به عنوان موسس استارتاپ، یکی از مهم‌ترین نقش‌های شما، جذب و استخدام بهترین نیروهای انسانی بازار است. اما رقابت بین استارتاپ‌ها برای جذب استعدادهای برتر وجود دارد. پس چگونه می‌توانید در این رقابت پیروز شوید؟ آیا فرهنگ سازمانی و محیط شرکت شما به گونه‌ای است که افراد باهوش بخواهند عضوی از تیم شما باشند و از مزایای شرکت شما استفاده کنند؟ تمام این عوامل می‌توانند متفاوت باشند اما به صورت برابر، برای نگهداری و جذب نیروهای مستعد، با اهمیت هستند. در واقع، داشتن یک تیم منسجم که فرهنگ سازمانی صحیحی در آن شکل گرفته باشد، می‌تواند منجر به رسیدن هرچه سریع‌تر و موثر‌تر استارتاپ به اهداف خود شود.

 

فرهنگ سازمانی، شالوده‌ای است که هر سازمان روی آن بنا می‌شود و از چند عامل مختلف تشکیل می‌شود:

محیط کسب‌وکار: باید نوع کسب‌وکار و صنعتی که در آن مشغول به فعالیت هستیم و نحوه مدیریت این نوع سازمان‌ها را به‌ خوبی بررسی کنیم و مشخص کنیم استارتاپ‌ قرار است چه کاری انجام دهد، به گونه‌ای که اگر فعالیت مورد نظر تکراری است، باید فرهنگ ساختاریافته داشته باشیم و اگر فعالیت خلاقانه یا اکتشافی است، بهتر است فرهنگ سازمانی‌، انعطاف‌پذیر و مشارکتی‌ باشد. 

فلسفه مدیریتی: در این بخش، مدیریت مجموعه باید مشخص کند سازمان در چه شرایطی می‌تواند به بهترین شکل ممکن فعالیت کند. 

اولویت‌ها و انتظارات کارکنان: در این بخش باید به اعضای تیم‌ و انتظارات آن‌ها توجه شود.

توقعات مشتریان و انتظارات هیئت ‌مدیره: در این بخش، فرهنگ سازمانی با اینکه امری داخل سازمانی محسوب می‌شود، اما می‌تواند روی روابط با مشتریان و توقعات هیئت مدیره نیز تأثیر بگذارد. 

 

مدل‌های فرهنگ سازمانی شرکت‌ها

فرهنگ سازمانی مشتری مدار

فرهنگ سازمانی مشتری مدار می‌کوشد محصولات و خدمات مورد نیاز مشتری را با کم‌ترین هزینه فراهم کند. شرکت‌هایی با این مدل فرهنگ سازمانی، به دنبال کارمندان با انگیزه‌ای هستند که در پی ارائه‌ محصولات نوآورانه بوده و تعداد مشتری‌های شرکت را افزایش دهند.

فرهنگ سازمانی عملکرد گرا

فرهنگ سازمانی عملکرد‌گرا برای هر شخص، اهداف خاصی را مشخص می‌کند و انتظار دارد عملکرد هر فرد برای رسیدن به این اهداف تنظیم شود. این مدل فرهنگ سازمانی به اندازه‌گیری عواملی تمرکز می‌کند که مدیرعامل و تیم مدیریتی شرکت معتقد است برای سرمایه‌گذار استارتاپ، اهمیت بیشتری دارد.

فرهنگ سازمانی کارمند محور

فرهنگ سازمانی کارمند محور، بخش عمده‌ای از تمرکز خود را روی بهبود توانمندی کارمندان می‌گذارد. شرکت‌ها اغلب به دنبال استخدام افرادی با روحیه‌ کارآفرینی هستند و آن‌ها را به توسعه‌ مهارت‌ها و مسئولیت‌ها، تشویق می‌کنند.

فرهنگ سازمانی تعریف نشده

در شرکت‌هایی که فرهنگ سازمانی تعریف نشده است، مدیرعامل و تیم مدیریتی دارای مهارت‌های تکنیکی بالا است اما مهارت‌های رهبری چندان خوبی ندارد. در صورتی که مدیرعامل و تیم مدیریتی بتواند تیم فنی را رهبری کرده و محصولی عرضه کند که نیاز به تبلیغ نداشته باشد، نیازی به جا انداختن فرهنگ سازمانی نیست.

 

راهکارهای مورد نیاز مدیران برای ترویج فرهنگ سازمانی

در مورد اهداف کسب‌وکار واقع نگر باشید

اغلب مدیران کسب‌وکارهای استارتاپی با ذهنیت نجات جهان، زندگی می‌کنند و در خلوت، خود را با غول‌های فناوری مقایسه می‌کنند. اگر مدیران کسب‌وکارها نسبت به اثرگذاری ماموریت خود واقع نگر نباشند، آسیب زیادی به استراتژی‌های مدیریتی و در نهایت به کل کسب‌وکار وارد خواهد شد. در نتیجه شکاف بین آنچه که یک کسب‌و‌کار استارتاپی می‌گوید با آنچه انجام می‌دهد، بسیار زیاد و ترسناک خواهد شد.

موفقیت‌های کوچک را جشن بگیرید

افراد، مدت زمان زیادی را در محل کار می‌گذرانند. شرکت‌های موفق و فعال، برای کارکنان خود ارزش قائل می‌شوند، زیرا می‌دانند که این بهترین ایده است و بدون داشتن تیمی خشنود و راضی، موفقیت آن‌ها تضمینی نخواهد داشت. به خاطر داشته باشید که هیچ گاه نباید حس نا امیدی در تیم شما نفوذ کند، فرهنگی ایجاد کنید که در آن هر فردی پاداش کار سخت خود را دریافت کند.

از کارهای روتین دوری کنید

در انجام کارهای ضروری برای تیم، گاهی سعی کنید روند روتین و همیشگی را کنار گذاشته و تجربیات جدید را وارد کنید. به طور مثال برای ماندن در مسیر، لازم است که همیشه به برگزاری جلسات بپردازید و آن‌ها را به گونه‌ای برنامه ریزی کنید که از حالت روتین خارج شوند.

تولید، تست و تصحیح کنید

توسعه ایده آل به معنای تلاش بی وقفه برای ساختن، بررسی کردن، تصحیح کردن و دوباره انجام دادن این فرآیند است. بسیاری از شرکت‌ها اطمینان کاذبی به روش تولید محصول خود دارند و به اندازه کافی به فرآیند توسعه ایده آل توجه نمی‌کنند. این اشتباه می‌تواند روند رشد کسب‌وکار را با مشکلات جدی مواجه کند.

برای هر نقش، شور و اشتیاق ایجاد کنید

داشتن شور و اشتیاق نسبت به نقشی که به فرد داده می‌شود، تفاوت چشمگیری در نتیجه کار دارد. اگر در مورد تیم و فرهنگ آن فکر می‌کنید، به دنبال افرادی پر شور باشید که ماموریت‌ها و نقش‌های شرکت را به آن‌ها بسپارید. این یک ساختار پشتیبانی است که کسب‌وکار ما را در سخت‌ترین زمان‌ها، استوار می‌کند و محیط مناسب برای رشد به وجود می‌آورد.

رفتار صمیمانه را ترویج دهید

بین کارکنان خود حس محبت ایجاد کنید. اگر افراد را با مهر و محبت کنار خود حفظ کنید، تجارب مثبتی از همکاری با آن‌ها خواهید داشت. ایجاد یک فرهنگ متوازن، می‌تواند به رشد خلاقیت برای ارزش‌های کسب‌وکاری کمک کند. ارزش‌ها، باورها، نقش‌ها و اهداف خود را تعریف کنید، سپس راهی برای تعامل و رسیدن به نتیجه، پیدا کند. ایجاد فرهنگ درست، نرخ گردش مالی را کاهش داده و زیر بنای شرکت شما را خواهد ساخت.

 

نظرت چیه؟
ارسال نظر
اشتراک‌گذاری
کپی کردن لینک

نظرات

نظر ثبت شده، نظر تو چیه؟