مراسم رونمایی از سلسله رویدادهای «پیوند» با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد
مراسم رونمایی از سلسله رویدادهای «پیوند» با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد
  1. صفحه اصلی
  2. اخبار و مقالات
  3. مراسم رونمایی از سلسله رویدادهای «پیوند» با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد

مراسم رونمایی از سلسله رویدادهای «پیوند» با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد

دوشنبه, 27 اردیبهشت 00
مسعود نبوی
مربوط به جذب سرمایه است
0
0

 مراسم رونمایی از سلسله رویدادهای پیوند؛ صبح امروز در با حضور مهمانانی ویژه و ارائه ۵ استارتاپ حوزه فناوری‌های نوین ساختمان «پرابتک» با همراهی بانک مسکن، در محل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری برگزار گردید.

این رویداد به منظور شناسایی استارتاپ‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان و گروه‌های صاحب ایده و به هم‌رسانی تیم‌ها و استارتاپ‌ها به شتاب‌دهنده‌ها و سایر سرمایه‌گذاران و فعالان اکوسیستم استارتاپی به همراه اعطای تسهیلات seed money به شتاب‌دهنده‌های دانش‌بنیان و عاملین سرمایه‌گذاری صندوق، در حوزه‌های هوشمند‌سازی ساختمان، ساختمان هوشمند، تکنولوژی ساخت، مصالح ساختمانی پیشرفته و فناوری‌های مالی، برگزار گردید. 

از دیگر اهداف این رویداد می‌توان به معرفی و بومی‌سازی پیشرفت‌ها و دستاوردهای حوزه مسکن، تکمیل زنجیره علم و فناوری، تکنولوژی تولید محصول، تجاری‌سازی به منظور ثروت آفرینی، بسترسازی جهت ایجاد کسب‌وکارهای مبتنی بر فناوری‌های نوین در حوزه ساختمان به همراه برگزاری دوره‌های آموزشی برای تیم‌ها و استارتاپ‌ها، اشاره کرد. 

۱۲۵ کاربر، شامل سرمایه‌گذاران و مخاطبان رویداد از طریق پلتفرم اسکای‌روم، به صورت آنلاین در برنامه حاضر شدند و طرح‌ها به منظور جذب سرمایه به ارائه طرح خود پرداختند.

به گزارش روابط عمومی کارن کراد، دکتر ملکی‌فر، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی به عنوان نخستین سخنران این رویداد، با اشاره به رویدادهای متنوع صندوق، افزود: پیش از این، صندوق نوآوری و شکوفایی در جهت ایجاد بستری تعاملی برای استارتاپ‌هایی که مراحل شتاب‌دهی خود را گذرانده بودند، رویدادی تحت عنوان دوشنبه‌های استارتاپی را تدارک دیده بود. این رویداد با هدف تسهیل روند جذب سرمایه استارتاپ‌ها با ارائه خدمات حمایتی از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی، تدارک دیده شده بود. وی در ادامه با اشاره به حلقه مفقوده ارتباط میان هسته‌های نوآور و شتاب‌دهنده‌ها خاطرنشان کرد: رویداد پیوند با این هدف برنامه‌ریزی شده و در تلاش هستیم با مشارکت بخش خصوصی، این ارتباط را برقرار کنیم.

در ادامه رویداد دکتر شایان مدیرعامل بانک مسکن، با اشاره به حجم نقدینگی اقتصاد کشور، افزود: با سیاست‌گذاری‌های دقیق، ‌می‌توان امکان انتقال سیر نقدینگی به سمت تولید به‌خصوص در بخش مسکن را فراهم آورد. وی اضافه کرد: مطابق گزارش‌های این حوزه، تنها 1 درصد از سود صنایع ساختمانی، صرف تغییر و به‌روزرسانی فرایند‌ها و نوآوری در این قسمت می‌شود، در حالی که صنعت ساختمان با تاثیرگذاری در جامعه، با کمک نوآوری و تغییر، توان ایجاد تغییراتی در اقتصاد ملی را داراست. مرکز نوآوری مسکن «مسکن‌تک» نیز به منظور ارتباط میان صنعت ساختمان و صنعت بانکی راه‌‌اندازی شده است تا بتواند تحولاتی بنیادین در این زمینه ایجاد نماید.

دکتر قانعی رییس ستاد توسعه زیست فناوری با بیان اینکه حدود ۵۰۰ شرکت دانش‌بنیان وجود دارد که نیازمند اتصال به دانشگاه‌ها هستند. ستاد توسعه زیست فناوری نیز در این مسیر به شرکت‌های دانش‌بنیانی که با افراد فعال در حوزه دانشگاهی قراردادی برای خرید محصول (مقاله و ...) امضا نماید، تسهیلاتی ویژه اعطا می‌نماید. همچنین در این مسیر قصد داریم حمایت‌هایی نیز از رساله‌های دانشگاهی و تغییر مسیر آن‌ها به سمت پروژه‌های فناور محور و در نهایت تجاری‌سازی انجام دهیم. 

وی در پایان صحبت‌های خود با اشاره به رویداد پیوند، آن را اقدامی ویژه خواند و افزود: با توجه به مشکلات و ضعف‌هایی که در این عرصه وجود داشت، وجود چنین برنامه‌هایی به اتصال هر چه زودتر و بیشتر هسته‌های فناور و شتاب‌دهنده‌ها کمک زیادی خواهد کرد.

دکتر منادی، رییس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اهداف برگزاری این رویداد، بیان کرد: وجود چنین رویدادی از یک‌سو ‌می‌تواند باعث رقابت میان شرکت‌های دانش‌بنیان شده و از سوی دیگر، مجموعه حاکمیت نیز در رقابت با کشورهای خارجی، نه تنها سربلند خارج خواهد شد، بلکه می‌تواند فناوری‌های نوین جهانی را نیز با چالش جدیدی رو‌به‌رو نماید. با توجه به این مهم و در مسیر یکپارچه‌سازی نظام آموزشی کشور نیز با پیگیری‌های انجام شده در مجلس شواری اسلامی، بودجه معاونت علمی و فناوری را افزایش داده‌ایم که امیدواریم بتوان در این مسیر برنامه‌های مفیدی را رقم زد.  

دکتر وحدت رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه در ۲ سال اخیر در کنار اکوسیستم نوآوری، اجزای تامین مالی شکل گرفته است، اظهار کرد: با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در تمام کشور، صندوق‌های پژوهش و فناوری را راه‌اندازی کردیم، به گونه‌ای که در حال حاضر در ۳۱ استان کشور این صندوق‌های تامین مالی راه‌اندازی شده‌اند، ضمن آنکه در کنار دانشگاه‌ها، صندوقی ایجاد شد و در حوزه‌های تخصصی ICT، نانو، نفت و زیست فناوری صندوق مالی ایجاد شده است.

رییس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی، با بیان اینکه ۶۰ خدمت و سرویس از سوی این صندوق به شرکت‌ها ارائه می‌شود، یادآور شد: ما به جای اینکه منتظر باشیم که شرکت‌های دانش بنیان به سمت ما بیایند، خودمان در مرحله ابتدایی فعالیت شرکت‌ها ورود پیدا کردیم تا از سقوط آن‌ها در دره مرگ جلوگیری شود و از شرکت‌ها برای دریافت تسهیلات دعوت می‌شود. وی در خصوص آغاز به کار رویداد پیوند از امروز، ادامه داد: در این مسیر باید زمینه‌سازی مناسبی برای تولید بیشتر در قالب این رویداد ایجاد شود؛ چرا که «پیوند» اتفاق مهمی است که می‌تواند هسته‌های فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان را به شتابدهنده‌ها ارتباط دهد تا تولید یک محصول دانش‌بنیان را داشته باشیم.

 دکتر غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه همه ساله ایران در رتبه‌های جهانی حضور دارد، خاطر نشان کرد: این موفقیت مرهون زحمات اساتید و پژوهشگران است، ولی نکته اصلی در این مورد آن است که ما در طول دوره‌های گذشته با صاحب دانش بودن چقدر توانستیم دانش را برای رفاه مردم به کار گیریم. وی در ادامه با اشاره به شکل‌گیری مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری در همه استان‌ها در ۲ دهه گذشته، یادآور شد: این مراکز در همه استان‌ها ایجاد شده است تا به صاحبان ایده و فناوران کمک کنند.

وی اضافه کرد: نگاه نسل جوان و اساتید، به‌ویژه اساتید جوان، به فضای جدید که به آن نام "زیست بوم" داده‌اند، نشان می‌دهد که گرایش به این سمت با نگاهی ویژه صورت گرفته است، از این رو لازم است اجزای زیست بوم با یکدیگر هماهنگ عمل کنند.

ویز علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به برگزاری رویداد پیوند از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی به منظور تقویت شتاب‌دهنده‌ها و هسته‌های فناور، یادآور شد: بیش از ۲۰۰ شتاب‌دهنده در کشور ایجاد شده و این مجموعه‌ها می‌توانند اتصال دهنده مراکز علمی به بخش‌های اکوسیستم نوآوری کشور باشند، از این رو کمک به شتابدهنده‌ها موجب خواهد شد تا از افتادن شرکت‌های دانش‌بنیان به دره مرگ جلوگیری شود.

 

در ادامه رویداد، طرح‌های زیر به ارائه طرح و مدل‌ کسب و کاری خود به سرمایه‌گذاران، فعالان اکوسیستم استارتاپی و شتاب‌دهنده فعال در این حوزه پرداختند.

طرح سنتز پلیمر با قابلیت جذب CO2:

ماموریت این طرح، بهسازی خاک های سست و جذب CO2 از هوا به صورت همزمان است و مزيت اين طرح استفاده از سرباره‌های صنعتی مي‌باشد که به عنوان مواد زائد و آلوده کننده محيط زيست، همواره دفع ايمن آن يکی از معضلات می‌باشد. سرمایه مورد تقاضای این طرح، ۲۰۰ میلیون تومان بیان شد و بازار هدف این طرح، شرکت‌های فعال در زمينه بهسازی خاک، شرکت‌های راه‌سازی مانند شرکت راه‌سازی و... است. ویژگی و ارزش پیشنهادی این طرح نیز دفع ايمن سرباره‌های صنعتی و جذب دائمی و ايمن CO2 موجود در اتمسفر، بیان شد.

ژئوکان:

محصول این طرح، سیمان و آجرهای نسوزی است که از ویژگی‌های به‌خصوصی برخوردار است. برای ساخت این سیمان از پسماندهای صنعتی مانند سرباره‌ها، لجن‌های صنعتی استفاده می‌شود که با توجه به نیاز و تحمل دمای به‌خصوص از هرکدام، با توجه به ویژگی آن‌ها می‌توان در ساخت سیمان و یا آجر نسوز به کار برد. مقاومت در برابر خوردگی در شرایط محیطی مختلف، مقاومت حرارتی بالا تا ۱۲۰۰ درجه و مقاومت فشاری بسیار بالا تا ۱۵۰ مگاپاسکال نیز از دیگر ویژگی‌های این محصول است. سرمایه مورد تقاضای این طرح، ۱۰۰ میلیون تومان و بازار هدف این محصول، تمامی کارخانه‌های ذوب آهن، نیروگاه‌ها، سازه‌های پروژه‌های صنعتی و یا مسکونی، پالایشگاه‌ها و شرکت‌های فروش مصالح ساختمانی بیان شد. 

طرح اصلاح و ارتقاء خواص روسازی آسفالتی:

موضوع این استارتاپ، اصلاح و ارتقا خواص روسازی آسفالتی حاوی تراشه‌های آسفالت بازیافتی با کمک اختلاط خشک پلیمری و ارزیابی خواص عملکردی آن به کمک روش‌های پردازش تصویر است. ارزش پیشنهادی این استارتاپ، سهولت دراجرای روسازی حاوی RAP در پروژه های راه‌سازی است به این علت که با توجه به اینکه این افزودنی نیاز به انحلال قبلی در قیر ندارد. بازار هدف این استارتاپ، شرکت‌ها وارگان‌های تابعه وزارت‌ راه شامل فرودگاه‌ها، سازمان راه‌داری، سازمان حمل‌ونقل و پایانه‌ها، معاونت عمرانی شهرداری‌ها، شرکت‌های را‌ه‌سازی و غیره است. میزان سرمایه مورد نیاز این استارتاپ نیز ۱۰۰ میلیون تومان بیان شد.

بهسان:

محصول این مجموعه، پلتفرم آنلاین ارزیابی انرژی ساختمان است. ایده مد نظر شامل راه‌اندازی سایت به همراه اپلیکیشن موبایلی است که کاربران با تکمیل یک کاربرگ، می‌توانند به گزارش‌های مربوط به مصرف انرژی ساختمان، میزان بار سرمایشی، گرمایشی و الکتریکی دست یابند که این امر می‌تواند به کاهش مصرف انرژی با سناریوهای مختلف، دستیابی به ساختمان انرژی صفر به همراه آنالیز اقتصادی، منجر شود. این محصول نیز در صنعت ساختمان، چه سازه‌هایی که در مرحله پیش از ساخت قرار دارند و چه سازه‌هایی که ساخته شده‌اند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. ارزیابی ساختمان و نمره‌دهی به کیفیت سازه از منظر مصرف و اتلاف انرژی، آنالیز انرژی ساختمان و شناسایی اتلافات انرژی ارائه گزارش بهبود ساختمان ساخته شده از منظر انرژی با سناریوهای مختلف از ویژگی‌های این محصول است. سرمایه مورد تقاضای این مجموعه نیز ۱۵۰ میلیون تومان عنوان شد.

طرح دیوار باغ: 

محصول این طرح، مزرعه‌ عمودی و شامل صفحاتی است که بر روی سطوح عمودی مانند دیوار یا سازه‌های عمودی نصب می‌شود. زمینه‌ فنی این ایده مربوط به کاشت و پرورش گیاهان روی سطوح عمودی است و زمینه اشاره شده در حوزه کشاورزی شهری، معماری منظر، معماری داخلی و طراحی شهری مد نظر ‌می‌باشد. بازار هدف این طرح، مدارس، کلینیک و تمامی ابنیه‌ عمومی تا دو طبقه، پارک‌ها و دیوارهای پوششی و ارزش پیشنهادی این محصول، کمک به خود بسندگی زندگی شهری، تولید بخشی از مایجتاج روزمره، صرفه‌جویی در مصرف آب و زیباسازی فضاهای شهری، است. سرمایه مورد تقاضای این مجموعه ۲۷۸ میلیون تومان برای هزینه کرد در بخش‌های زیر ساخت و سیاست‌گذاری، بازاریابی و ... بیان شد.

در پایان هر ارائه، برای پاسخ به سوالات سرمایه‌گذاران، پرسش و پاسخ برگزار شد و حضار به‌صورت حضوری و شرکت کنندگان آنلاین از طریق پلتفرم اسکای‌روم به طرح سوالات‌شان از استارتاپ‌ها پرداختند.

 

نظرت چیه؟
ارسال نظر
اشتراک‌گذاری
کپی کردن لینک

نظرات

نظر ثبت شده، نظر تو چیه؟