- صفحه اصلی
- اخبار و مقالات
- مصاحبه | تکنوتجارت
آخرین مقالات
- اولین جلسه کمیته علمی همایش ملی تامین مالی جمعی برگزار شد / اهمیت بازنگری در سیاستهای تأمین مالی
- دستیابی به یک همت تامین مالی جمعی در سکوی کارنکراد، نقطه عطفی برای اکوسیستم سرمایهگذاری
- مشارکت مردم در جهش تولید؛ نقش کارنکراد در اقتصاد دانشبنیان
- از یک رئالیتیشو تا تحقق شعار سال؛ تأثیر کارمانی بر تولید ملی با مشارکت مردم
- صدای تعهد از کارنکراد؛ 100 طرح موفق در مسیر تحول اقتصادی
آخرین طرحهای سرمایه گذاری
مصاحبه | تکنوتجارت
نام شرکت: تکنوتجارت. توسعه کسبوکارهای نوگرای تجارت
نام و سمت مصاحبهشونده: فائزه سادات سجادیان- مدیر سرمایهگذاری خطرپذیر
شرکتتان را به صورت کامل معرفی بفرمایید؟
شرکت توسعه کسبوکارهای نوگرای تجارت (تکنو تجارت) شهریور ماه 1398 فعالیت خود را در حوزه سرمایهگذاری خطرپذیر در اکوسیستم استارتاپی آغاز نمود. بانک تجارت ماموریت راهاندازی مرکز نوآوری بانک تجارت با عنوان پنجره نوآوری تجارت (تی وین) Tejarat Innovation Window را به شرکت تکنوتجارت سپرد و آن را موظف نمود با انجام فعالیتهایی نظیر شتابدهی، سرمایهگذاری خطرپذیر، سرمایهگذاری خطرپذیر شرکتی (CVC) و استارتاپ استودیو برای استارتاپهای حوزههای مختلف کسبوکار با اولویت فینتک به نیازهای فناورانه بانک تجارت پاسخ دهد.
سابقه فعالیت شرکتتان در اکوسیستم استارتاپی چند سال است؟
حدود 2 سال است که تکنوتجارت در اکوسیستم استارتاپی مشغول به فعالیت است.
هدف شما از حضور در اکوسیستم استارتاپی چیست؟
سرمایهگذاری در استارتاپها با اولویت حوزه فینتک که پاسخگوی نیازهای فناورانه و نوآورانه بانک تجارت باشند، در اولویت تکنوتجارت و مرکز نوآوری بانک تجارت قراردارد. طبیعتا استارتاپهایی که بتوانند پاسخگوی این نیاز باشند، علاوه بر تامین سرمایه نقدی مورد نیاز، از پتانسیل بازار بزرگ مشتریان شرکتی و تجاری بانک تجارت بهرهمند خواهند شد.
حداکثر سقف سرمایهگذاری شرکتتان چقدر است؟
محدودیتی از سوی بانک تجارت تعیین نشده است.
آیا تمرکز شرکت شما برای سرمایهگذاری روی حوزههای خاصی است؟ اگر بله، چه حوزههایی؟
بله، حوزه های فینتک و زیرمجموعههای آن در اولویت قرار دارند. در حال حاضر و با توجه به سرمایهگذاریهایی که انجام شده است، حوزههای مالیات، لندتک، اینشورتک، اعتبارسنجی، بلاکچین(با تمرکز بر توکنهای دارایی و طلا)، گردشگری، بیگ دیتا و هوش مصنوعی که هم از جنبه ایده و تیم حرفهای و هم از بعد وجود پتانسیل بازار محصول، یکتا باشند، برای ما در اولویت قرار دارند.
از نظر شما به عنوان سرمایهگذار، مهمترین جنبههایی که استارتاپها باید به آن توجه داشته باشند چیست؟
عوامل متعددی در موفقیت یا شکست هر استارتاپ تاثیرگذار است؛ اما تجربه شخصی ما با توجه به سرمایهگذاریهایی که انجام دادیم و بیش از 250 استارتاپی که طی دو سال گذشته ارزیابی و ارزشگذاری کردیم، نشان می دهد که اصلیترین عوامل موفقیت هر استارتاپ، مواردی از این قبیل هستند:
وجود تیم حرفهای و توانمند که فقط روی توسعه و طراحی محصول متمرکز نشده باشند و بهطور دائمی به بازخوردهای مشتریان و بازار توجه می کنند و محصول درست را مطابق با نیاز بازار پیشبینی کرده، تطبیق میدهند و بهطور مداوم به توسعه و بهبود محصول فکر میکنند اهمیت بالایی دارد. البته باید اضافه کنم افراد تیم باید شیفته محصول و ایده خودشان باشند؛ به طوری که با تمام انرژی روی استارتاپ متمرکز باشند و با اطمینان به فاندر و رهبر تیم، تعامل برهم افزا با هم داشته باشند.
تشخیص درست و به موقع نیاز بازار و شناخت صحیح از بازار کشور و اطلاع از عملکرد سایر رقبا که از طریق رصد کردن پیشگامان، مسیرهای طیشده را مجددا تکرار نکنند.
پرهیز از ارائه هزینههای غیر واقعی به سرمایهگذار
پیشبینی موانع رگولاتوری و قانونی در توسعه بازار هر محصول و یا ایده استارتاپی
به نظر شما بزرگترین مشکلی که در بحث سرمایهگذاری خطرپذیر در اکوسیستم استارتاپی ایران داریم چیست؟
معتقدم منابع مالی در کشور ما برای سرمایهگذاری خطرپذیر درست هدایت نشدهاند و به ویژه در چند ماه اخیر حضور تعدادی از سازمانها در اکوسیستم استارتاپی که با ارزشگذاریهای دور از واقع و تزریق منابع مالی هنگفت به تعدادی از استارتاپ ها باعث شدند مفاهیم استارتاپ و سرمایهگذاری خطرپذیر به چالش کشیده شند و از طرف دیگر باعث انحراف استارتاپ از مسیر رشد ارگانیک و طبیعی شوند و رقابت بیرحمانهای برای بالاتر نشان دادن ارزش (حبابی) استارتاپها شکل بگیرد که نه تنها موجب تخریب ساختار و عملکرد استارتاپها میشود، بلکه باعث شکلگیری انتظارات غیرواقعی سایر استارتاپها از سرمایهگذاران اکوسیستم خواهد شد.
نظرات
نظر ثبت شده، نظر تو چیه؟