رویداد پیوند ویژه حوزه معدن برگزار شد
رویداد پیوند ویژه حوزه معدن برگزار شد
  1. صفحه اصلی
  2. اخبار و مقالات
  3. رویداد پیوند ویژه حوزه معدن برگزار شد

رویداد پیوند ویژه حوزه معدن برگزار شد

سه‌شنبه, 27 مهر 00
پرنیان ستوده
مربوط به جذب سرمایه است
0
0

دومین روز از رویداد معدن و صنایع معدنی در قالب هشتمین دوره از رویداد پیوند، صبح امروز، ۲۷مهرماه با حضور ۷ تیم دارای ایده و طرح این حوزه در محل دانشگاه تهران برگزار شد. 

 

این رویداد به همت صندوق نوآوری و شکوفایی و با همکاری موسسه آموزشی و پژوهشی یونیدرو و توسط کارن کراد به صورت مجازی و حضوری برگزار گردید. هدف از برگزاری این رویداد، ظرفیت‌سازی جهت سرمایه‌گذاری در حوزه معدن فناوری‌های مرتبط به معدن با هدف تکمیل زنجیره علم، فناوری، تکنولوژی و تجاری‌سازی و همچنین استقرار تیم‌ها و به‌هم‌رسانی تیم‌ها و استارتاپ‌ها به شتابدهنده‌ها است.

 بیش از ۳۰ کاربر، شامل سرمایه‌گذاران، شتابدهنده‌ها و مخاطبان رویداد از طریق پلتفرم اسکای‌روم به صورت آنلاین در برنامه حاضر شدند و استارتاپ‌ها به منظور جذب سرمایه به ارائه پرداختند.

به گزارش روابط عمومی کارن کراد، دکتر نسرین صلح‌خواه، کارشناس توسعه اکوسیستم صندوق نوآوری و شکوفایی در ابتدای این برنامه، ضمن خوشامدگویی به حاضران در رویداد، به سخنرانی پیرامون عملکرد سلسله رویداد پیوند و تاثیر آن در مسیر رشد ایده‌ها و تیم‌ها پرداخت و گفت: در رویداد پیوند، ما به دنبال شناسایی استارتاپ‌ها، فناوران و صاحبان ایده و معرفی آن‌ها به شتابدهنده‌ها هستیم. در حال حاضر در سراسر کشور، ۲۰۰ شتابدهنده مشغول به فعالیت هستند و ۸۵ مورد از این‌ها، شتابدهنده‌های دانش‌بنیان هستند. دانش‌بنیان بودن موجب می‌شود که این شتابدهنده‌ها بتوانند به طور مستقیم از صندوق نوآوری و شکوفایی، تسهیلات و خدمات و حمایت دریافت کنند.

او ادامه داد: در بررسی‌های ما مشخص شد که بسیاری از شتابدهنده‌ها نمی‌توانند تیم‌ها و استارتاپ‌ها را شناسایی کنند. از طرفی، این شتابدهنده‌ها توان مالی بالایی ندارند که از همه تیم‌ها حمایت کافی نمایند. تیم‌ها نیز نمی‌دانند که برای ادامه مسیر باید به سراغ کدام شتابدهنده بروند. برای پاسخ به این چالش‌ها، صندوق نوآوری و شکوفایی به این مسیر ورود کرده است تا توسط رویداد پیوند، بتواند تیم‌ها و صاحبان ایده را شناسایی کرده، آن‌ها را توانمند کرده و به شتابدهنده مناسب معرفی نماید.

دکتر صلح‌خواه افزود: صندوق از شتابدهنده‌ها و مجموعه‌هایی که این تیم‌ها را انتخاب کنند، حمایت‌های ویژه‌ای در نظر دارد از جمله اینکه به شتابدهنده‌های دانش‌بنیان، تسهیلات قرض‌الحسنه ارائه می‌دهد. هر شتابدهنده می‌تواند سالانه تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان برای هر تیم مورد پذیرش خود، تسهیلات دریافت نماید. همچنین صندوق با این شتابدهنده‌ها، هم‌سرمایه‌گذاری انجام می‌دهد.

 

در ادامه افتتاحیه رویداد پیوند معدن، جناب آقای دکتر نیک‌پرست، مدیر عامل شرکت نوآوری احیا ضمن تشکر از همکاران برگزاری این رویداد، گفت: در ابتدا امیدوارم برگزاری این چنین رویدادهایی، موجب تسریع در رشد اکوسیستم نوآوری در حوزه معدن باشد. خوشبختانه امروز صنایع و بنگاه‌های بزرگ اقتصادی، با موضوع استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان و لزوم توجه به نوآوری و فناوران و استفاده از راهکار نوآوری باز، آشنا هستند. حوزه معدن، یکی از حوزه‌های پر مزیت برای ورود شرکت‌های دانش‌بنیان کشور است.

 

در ادامه هفت تیم دارای ایده به ارائه طرح خود پرداختند و در انتها به سوالات کاربران آنلاین و شرکت‌کنندگان حضوری، پرداختند.

 

ارائه اول: بازیافت و تبدیل ممبران‌ها (غشا) مستعمل آب‌شیرین‌کن‌های اسمز معکوس (RO) به غشاهای متخلخل اولترافیلتراسیون (uf)

سرمایه درخواستی: ۵۰۰ میلیون تومان

فعالیت این تیم در حوزه سیستم تصفیه آب و پساب و بازیابی ممبران‌ها یا غشاهای مستهلک آب‌شیرین‌کن‌های اسمز معکوس (RO) است. یکی از مسیرهای مهم و کاربردی که می‌تواند در مدیریت پسماند غشاهای RO و گسترش چرخه عمرشان مورد استاده قرار گیرد، تبدیل این غشاها به فیلترهای متخلخل است. به دلیل سرعت رو به رشد دور ریختن غشاهای مستعمل RO و ویژگی‌های ارزشمند آن‌ها، در سال‌های اخیر تحقیقات زیادی در خصوص برررسی پتانسیل استفاده مجدد از آن‌ها در شکل‌های دیگر غشا انجام شده است. توجه به این نکته ضروریست که به دلیل وجود مواد ارزشمند در غشاهای مستعمل RO، می‌توان پس از  بازیافت و بازسازی در سایر فرایندهای تصفیه‌خانه از آن‌ها استفاده کرد که برای تصفیه‌خانه‌ها نیز مزایای اقتصادی به دنبال خواهد داشت. در بازیافت مستقیم، پیکربندی پیچشی غشاهای RO تغییری نمی‌کند و عینا مشابه غشاهای دور ریخته شده است. حاصل این شیوه بازیافت مستقیم، دستیابی به غشاهایی با مشخصات نانوفیلتر (Nanofilteration (NF)) اولترافیلتر (Ultrafilteration (UF)) یا میکروفیلتر (Microfilteration (MF)) است که در معرض دوز مشخصی از ماده اکسیدکننده قرار گرفته است. لازم به ذکر است بازیافت حداکثری پسماندهای صنعتی، از ارکان اصلی الگوی مدیریت یکپارچه مواد زائد جامد نیز است.

مشتریان اصلی، ممبران‌های UF در صنعت تصفیه آب و فاضلاب است که این غشا می‌تواند به عنوان یک مرحله پیش‌تصفیه در این صنعت به کار گرفته شود.

 

ارائه دوم: شناسایی و جلوگیری از انتقال و تخلیه مواد معدنی پر عیار و کانی‌های اکسیدی به دامپ باطله

سرمایه درخواستی: ۴۰۰ میلیون تومان

گاهی شرکت‌های خصوصی حمل ماده معدنی به دلیل سهل‌انگاری و یا کاهش مسیر انتقال و به تبع آن کسب درآمد بیشتر، به جای حمل ماده معدنی پر عیار یا کانی¬های اکسیدی به سنگ شکن و لیچینک اقدام به تخلیه در دامپ باطله(مسیر کوتاه‌تر) می¬کنند. لذا با توجه به اینکه ناظر معدن به طور ۲۴ ساعته در معدن حضور فیزیکی ندارد، این امر باعث هدر رفت سرمایه ملی(ماده معدنی پر عیار) در  معادن سطح کشور می‌شود.  همچنین هنگام تخلیه مواد باطله توسط دامپ تراک در دامپ باطله گاهی به دلایلی از جمله عدم رعایت موارد ایمنی و یا خستگی راننده، ماشین آلات فوق از لبه دامپ به پایین پرت می‌شوند. برای حل این مشکل با استفاده از انواع حسگرهای بی‌سیم ( GPS-RFID TAG) که بر روی شاول و دامپ تراک ها نصب شده است به راحتی می‌توان محل بارگیری ماده پر عیار معدنی را شناسایی کرد و در صورتی که دامپ تراک حامل ماده معدنی به اشتباه در مسیر تخلیه در دامپ باطله باشد(با استفاده از تکنولوژی RFID و دتکتور نصب شده در دامپ باطله و TAG  نصب شده بر روی ماشین آلات) آلارم و خطای مربوطه در نرم‌افزار کنترلی واحد معدن ظاهر می¬شود و به صورت یک رویداد اشتباه در سیستم ذخیره و قابل پیگیری است. در سیستم فوق نیاز به راه‌اندازی زیرساخت بی‌سیم در کل معدن جهت ارتباط کلیه ماشین آلات با اتاق کنترل وجود ندارد و فقط ارتباط کیت مجهز به RFID در ورودی دامپ باطله با اتاق کنترل کافی است. همچنین با استفاده از ترکیب سنسورهای فاصله سنج (لیزری و التراسونیک) و همچنین شبکه‌های حسگر بی‌سیم (WSN)  و جای‌گذاری آن‌ها در عقب دامپ تراک و لبه محل تخلیه(توسط ابزار قابل حمل) به راحتی می‌توان هنگام نزدیک شدن دامپ تراک به لبه دامپ باطله جهت تخلیه بار، از سقوط ماشین آلات فوق به دره باطله جلوگیری به عمل آورد.

شرکت‌های معدنی و شرکت‌های پیمانکاری معدنی، از مشتریان کلیدی این طرح است.

 

ارائه سوم: بانک اطلاعات جامع معادن و صنایع معدنی ایران (مرجع مهندسی معدن ایران)

سرمایه درخواستی: ۴۴۰ میلیون تومان

محصول این تیم، یک سایت به عنوان سیستم مرجع است برای صنایع معدنی است. کلیه اطلاعات جامع در سایت در هر زمینه معدنی، مانند راه‌اندازی یک معدن، میزان سرمایه مورد نیاز معدن، راه‌اندازی کارخانه فراوری مثال مس یا راه‌اندازی کارخانه سنگبری موجود بوده و سرمایه‌گذاران به راحتی می‌توانند اطلاعات فنی درست را کسب کنند. همچنین در این سایت اخبار روز تکنولوژی‌های جدید دنیا، درج می‌شود که مورد نیاز کلیه صنایع و معادن خواهد بود. 

مشتریان کلیدی این طرح عبارت است از افراد مرتبط با صنایع معدن، زمین‌شناسی، و مواد معدنی و همچنین دانشجویان و اساتید، معماران و محققان.

 

ارائه چهارم: تگ کمک‌های اولیه و سلامت (Medical Emergency Tag)

سرمایه درخواستی: ۸۰ میلیون تومان

از آنجایی‌که در صنایع اماکن احتمال بروز حوادث زیاد است و حتی در ادارات نیز برای افراد ممکن است حوادث غیرقابل پیش‌بینی رخ دهد، در دسترس بودن سابقه پزشکی افراد برای تیم پزشکی بسیار کارآمد خواهد بود؛ به عنوان مثال اطلاعاتی مثل نام و نام خانوادگی فرد، شماره پرسنلی، گروه خونی، آلرژی‌ها، سوابق بیماری خاص، لینک‌های که نتایج آزمایش یا سی تی اسکن و ... را دسترس قرار دهد و همچنین شماره تلفن‌های ضروری هر سازمان.

از آنجاییکه که در صنایع حوادث به طور مکرر در مکان های خاصی صورت می گیرد می توان اقدامات ابتدایی را به صورت کدهای QR در بخش‌های مختلف هر سازمان متناسب با نیازهای ایمنی و ضرور آن قرار داد که هم جنبه آموزشی خواهد داست و هم در صورت وقوع حادثه در لحظات مهم اولیه موثر واقع خواهد شد.

از آنجاییکه که این اطلاعات در سازمان‌ها به خصوص در صنایع در وهله ابتدایی در دسترس نیست، می‌توان آن را به صورت کدهای QR ارائه داد.

مشتریان هدف این تیم عبارتند از تمامی ارگان‌ها و سازمان‌ها، واحدهای صنعتی مانند تولیدات مواد معدنی، نفتی، پتروشیمی و ....

 

ارائه پنجم: Supervisor wing Unmanned Aerial Vehicles- پهپاد ناظر

سرمایه درخواستی: 414 میلیون تومان

طرح پیشنهادی این تیم، یک پهپاد با بهره‌برداری از هوش مصنوعی است. ویژگی اصلی آن نظارت هوشمند و بدون نیاز به اپراتور است. این پهپاد فعالیت‌های نظارتی را با نیروی انسانی کمتر، کیفیت بالاتر و در زمان محدودتری انجام می‌دهد .

اگر فعالیت مورد نظر پایش خط نوار نقاله باشد پهپاد آموزش‌دیده می‌تواند بر فراز این خط پرواز کند و تصویربرداری کند و از پردازش تصاویر ورودی با استفاده از علمی که برای او حصول شده به عیب‌های موجود در خط آگاه شده و پیامی را برای مسئول خط ارسال یا اقدامی از پیش تعین‌شده را انجام دهد همانند ایجاد صدای آلار. از کاربرد‌های دیگر هوش مصنوعی برای انجام فعالیت‌های نظارتی می‌توان نظارت بر محیط کارگاه و کارکنان انجا باشد، در کارگاه‌های کوچک استفاده از پهپاد کمی دشوار است، برای اعمال نظارت هوشمند بر این کارگاه ها میتوان سیستم AI را بر روی دوربین های ثابت پیاده‌ سازی کرد.

کارخانجات و  معادن، بازار هدف این طرح است.

 

ارائه ششم: نرم‌افزار تطابق جهت افزایش دقت مدل کانسار حین فرایند استخراج مواد معدنی

سرمایه درخواستی: ۳۴۰  میلیون تومان

محصول این تیم، یک نرم‌افزار مدل‌سازی با هدف افزایش دقت مدل کانسار در حین فرایند استخراج مواد معدنی است. این تیم تولید مدل‌های عیاری و زمین‌شناسی دینامیکی و کاهش عدم قطعیت در برنامه‌ریزی‌های معدن را به عنوان ارزش پیشنهادی خود ارائه می‌دهد.

معادن، شرکت‌های معدنی، پژوهشگران و دانشگاه‌ها از مشتریان کلیدی این تیم است.

 

ارائه هفتم: تحلیل پایداری شیروانی سنگی و خاکی با استفاده از پردازش تصویر ارتقایافته

سرمایه درخواستی: ۴۸۰ میلیون تومان

اقدام اصلی برای اجتناب از خطر لغزش اين است كه در مرحله شناسايی مطالعات طرح، نواحی با قابليت زهكشی ضعيف و يا نقاط فعال از نظر جابجایی و نشست مثل محل لغزش‌های قديمی دقیقا شناسايی شوند. اين شناخت كمک زيادی در تصميم‌گیری برای انتخاب محل طرح يا جابجايی آن خواهد نمود. در اين بررسی‌ها اگر ضريب اطمينان در برابر لغزش بيشتر از يک باشد، می‌توان انتظار داشت كه كمترين كاهش در نيروهای مقاوم (به طور مثال در اثر بالا رفتن سطح آب) باعث ناپايداری شود. 

این پژوهش به دلیل اهمیت مرحله شناسایی خطر لغزش به ارائه طرح به روش اینترنت اشیا به صورت پردازش تصویر ارتقاء یافته، متمرکز است که می‌تواند مشابه یک ابزار دقیق عمل نماید؛ با این تفاوت که کل حرکت توده لغزشی را در بر می‌گیرد و با سرعت و هزینه کمتری نیز عمل می‌نماید.

بازار هدف این طرح عبارت است از شرکت‌های معدنی، راهسازی، سدسازی، مخاطرات زمین (لغزش دامنه‌ها، نشست زمین)

 

لازم به ذکر است که رویداد پیوند رویدادی حمایتی برای  طرح‌ها و ایده‌هاست که توسط صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری جهت توانمندسازی اکوسیستم استارتاپی ایران به صورت کاملا رایگان، طراحی و اجرا می‌شود. رویداد پیوند همانند دوشنبه‌های استارتاپی شامل دوره‌های توانمندسازی برای تیم‌ها است . این رویدادها  با هدف کمک به ایده‌ها برای تبدیل شدن به کسب‌وکار و جذب شدن توسط شتابدهنده‌ها برگزار می‌شود. صندوق نوآوری و شکوفایی از سال گذشته تاکنون  هفت دوره از این رویدادها را برگزار نموده است.

 

نظرت چیه؟
ارسال نظر
اشتراک‌گذاری
کپی کردن لینک

نظرات

نظر ثبت شده، نظر تو چیه؟