- صفحه اصلی
- اخبار و مقالات
- هنر دستیابی | The Achievement Habit
آخرین مقالات
- اولین جلسه کمیته علمی همایش ملی تامین مالی جمعی برگزار شد / اهمیت بازنگری در سیاستهای تأمین مالی
- دستیابی به یک همت تامین مالی جمعی در سکوی کارنکراد، نقطه عطفی برای اکوسیستم سرمایهگذاری
- مشارکت مردم در جهش تولید؛ نقش کارنکراد در اقتصاد دانشبنیان
- از یک رئالیتیشو تا تحقق شعار سال؛ تأثیر کارمانی بر تولید ملی با مشارکت مردم
- صدای تعهد از کارنکراد؛ 100 طرح موفق در مسیر تحول اقتصادی
آخرین طرحهای سرمایه گذاری
هنر دستیابی | The Achievement Habit
یا انجام بده یا انجام نده؛ سعی ام را می کنم معنا ندارد.
جورج لوکاس
همه ما در زندگی اوقاتی را میگذرانیم که در حل مسائلمان با بنبست روبهرو می شویم، بر سر دوراهی قرار میگیریم، تصمیمگیری برایمان سخت میشود و نمیدانیم کدام مسیر را انتخاب کنیم. بسیاری از ما طعم تلخ بیتصمیمی، کلافگی و سردرگمی را چشیدهایم. در این اوقات، ناکارآمدی رویکردهای سنتی حل مسئله که می گویند: «قبل از اقدام باید همه جوانب را بررسی کرد» و عمدتاً آن را در محیط مدرسه و خانواده آموختهایم برایمان بیش از پیش آشکار میشود. در دنیایی که عدم قطعیتها، پیچیدگیها، ابهامات و اندرکنشهای نهفته در ساختار سیستمها و زیرسیستمها «امکان بررسی همه جوانب» را از ما سلب کرده است، تفکر طراحی (design thinking) رویکرد عملگرایانهتری را پیشرویمان میگذارد.
تفکر طراحی رویکرد حل مسئله خلاقانه انسان محوری است که در آن تلاش میشــود نیازهای واقعی افراد و همچنین راهبردهای کســب وکار (آنچه مطلوب است) با در نظر گرفتن الزامات فنی و اقتصادی (آنچه مقدور است) برآورده شود. براساس تفکر طراحی، برای حل مسئله ابتدا باید بتوانیم با فرد یا افرادی که ذینفع مسئلهاند همدلی کنیم و با دغدغهها و نیازهایشان آشنا شویم (در مسائل شخصی، این فرد خودمانیم.) در گام دوم، باید بتوانیم مسئلهای را که با آن روبهروییم واضح تعریف کنیم و مطمئن شویم سراغ مسئله درستی رفتهایم. گام سوم به ایدهپردازی برای تولید راهحلهای مختلف اختصاص دارد. در گام چهارم، نمونهای از راهحلی که مؤثرتر و اجراییتر از بقیه است میسازیم و اجرا میکنیم و در گام پنجم و آخر، بازخوردها و نتایج به دست آمده از اجرای نمونهمان را بررسی میکنیم و درصورت نیاز فرآیند را تکرار میکنیم تا به راهحلی مؤثر و کافی برسیم.
در این کتاب خواندنی پروفسور برنارد راث (Bernard Roth)، استاد باسابق دانشگاه استنفورد، با بهرهگیری از رویکرد تفکر طراحی و تجربه پنجاه ساله معلمی خود، خردی ناب و راهکارهایی عملی در اختیارمان قرار میدهد تا بتوانیم از درجا زدن و به دور خود گشتن دست بکشیم و گامی عملی به سوی اهدافمان در زندگی برداریم. هرچند تاکنون از تفکر طراحی عمدتاً برای حل مسائل دنیای کسب و کار استفاده شده است، پروفسور راث در این کتاب نحوه به کارگیری آن در حوزه رشد و توسعه فردی را آموزش میدهد و ظرفیتها و تواناییهای این رویکرد در حل مسائل شخصی را برای خوانندگان آشکار میسازد. این کتاب پر است از مثالها، داستانها و تمرینهایی که پروفسور راث کوشیده است به کمک آنها نحوه به کارگیری تفکر طراحی و ابزارهای معرفی شده را به خواننده نشان بدهد.
اگر این کتاب را تا پایان بخوانید، موارد زیر را خواهید فهمید:
• چرا تلاش کردن آن قدر خوب نیست و چقدر با انجام دادن متفاوت است.
• چرا بهانهها، حتی از نوع موجهشان، جنبه خودتخریبی دارند.
• چگونه تصویری را که از خودتان دارید به فردی اقدام کننده (انجام دهنده) و دستیابنده تغییر دهید و چرا این تغییر مهم است.
• چگونه تغییرات ظریف در گفتار میتوانند مسائل پیچیده وجودی را حل کنند و موانع عمل را از میان بردارند.
• چگونه با تقویت کاری که انجام میدهید (اعمالتان) به جای کاری که تمام میکنید تاب آوری ایجاد و از این طریق از موانع موقت عبور کنید.
• چگونه به خودتان یاد دهید تا به چیزهایی که با پرت کردن حواستان شما را از دستیابی به اهدافتان باز میدارند اعتنا نکنید.
• چگونه پذیرای یادگیری از تجربههای خودتان و دیگران باشید.
در این کتاب، داستانها، توصیهها و تمریناتی را خواهید یافت که طراحی شدهاند تا کمکتان کنند تجربه متفاوتی در زندگیتان خلق کنید و طعم یادگیری واقعی را بچشید.
بنا به گفته خانم محمدی مدیر عامل انتشارات آریانا قلم، هنر دستیابی به بحث استفاده از تفکر طراحی در حوزه فردی و زندگی شخصی میپردازد و کامل کننده کتابهای انتشارات آریاناقلم در حوزه تفکر طراحی است. این کتاب در بخشهای مختلف تاکید میکند که وارد میدان عمل شوید و انجام دهید حتی اگر شکست بخورید به قول جمله معروف کتاب تفکر طراحی در کسب و کار، «زود شکست بخورید و زیاد.» برای دستیابی به هدفهایمان حرکت کنیم و ننشینیم تا تمامی جوانب مسئله را بررسی کنیم، انجام بدهیم و با گرفتن بازخورد و اصلاح مسیر به مقصدمان برسیم. برای بهرهمندی از مطالب کتاب هنر دستیابی نیازی نیست با مباحث مدیریتی و تفکر طراحی آشنا باشید، زیرا نویسنده این مفهوم را به صورتی ساده توضیح میدهد و وارد مباحث پیچیده و تخصصی نمیشود. در این مسیر برنارد راث با زبان ساده و صمیمی و طرح داستانها و مثالهای زیاد از تجربیات زندگی شخصی خود و دانشجویانش در خواننده حس همدلی ایجاد میکند و بسیاری از پیش فرضها و موانع ذهنی ما را به چالش میکشد و کمک میکند به مسائل اطرافمان به چشم فرصت نگاه کنیم و به کمک هنر تفکر طراحی از آنها بهره ببریم. امیدوارم با کمک آموزههای این کتاب و تمرینهای آن کارهایی را که همیشه میخواستید انجام دهید شروع کنید و با شناخت بهتر خود، زندگیتان را طراحی کنید.
نظرات
نظر ثبت شده، نظر تو چیه؟