- صفحه اصلی
- اخبار و مقالات
- مصاحبه | شرکت سرمایهگذاری خطرپذیر نیک (نیک ونچرز)
آخرین مقالات
- دستیابی به یک همت تامین مالی جمعی در سکوی کارنکراد، نقطه عطفی برای اکوسیستم سرمایهگذاری
- مشارکت مردم در جهش تولید؛ نقش کارنکراد در اقتصاد دانشبنیان
- از یک رئالیتیشو تا تحقق شعار سال؛ تأثیر کارمانی بر تولید ملی با مشارکت مردم
- صدای تعهد از کارنکراد؛ 100 طرح موفق در مسیر تحول اقتصادی
- پیوند نوآوری و سرمایهگذاری در صنعت خودرو
مصاحبه | شرکت سرمایهگذاری خطرپذیر نیک (نیک ونچرز)
نام شرکت: شرکت سرمایهگذاری خطرپذیر نیک (نیک ونچرز)
نام و سمت مصاحبهشونده: احمدرضا صادقی- مدیر اجرایی نیکونچرز
یک معرفی کامل از شرکتتان بفرمایید؟
نیکونچرز از سال 1399 فعالیت خود را به طور رسمی آغاز کرده و همواره در تلاش بوده تا شبکهای از بهترینهای اکوسیستم نوآوری ایران که جامعهای متشکل از بنیانگذاران خوشفکر، سرمایهگذاران هوشمند و مشاوران خبره است را گرد هم جمع کند تا مجموعه¬های استارتاپی در کنار حمایت مالی، از مزایای منتورینگ، شبکه ارتباطی و اعتبار این تیم بهرهمند شوند. تیم¬هایی که در سبد سرمایه¬گذاری ما قرار دارند همواره از حمایت و در دسترس بودن ما بهره برده¬اند و تجربه خوبی از این مشارکت داشته¬اند. در نمای کلی¬تر نیکونچرز در دسته Micro VC قرار میگیرد.
سابقه فعالیت شرکتتان در اکوسیستم استارتاپی چند سال است؟
یک سال
هدف شما از حضور در اکوسیستم استارتاپی چیست؟
در نیکونچرز یکی از ارزشهای محوری ما رشد با هم و در کنار هم است. ما به دنبال سرمایه¬گذاری در مجموعه¬هایی هستیم که با ارائه راه¬حل¬های نوآورانه و خلاق مشکلی از جامعه را حل نموده و ارزشآفرینی ¬کنند.
حداکثر سقف سرمایهگذاری شرکتتان چقدر است؟
حداکثر سرمایهگذاری در حال حاضر بین ۱۰۰ میلیون تا ۱ میلیارد تومان است که در صورت مراجعه طرح با نیاز بالاتر و جذابیت بالای طرح امکان سرمایهگذاری مشترک و یا دریافت مصوبه از هیئتمدیره موجود است.
آیا تمرکز شرکت شما برای سرمایهگذاری روی حوزههای خاصی است؟ اگر بله، چه حوزههایی؟
اولویتی در مورد صنعت و تکنولوژی خاصی قائل نشده¬ایم؛ زیرا در سرمایه¬گذاری هدف ما مجموعه¬های خلاق و نوآور که مشکلی را در جامعه حل می¬کنند، هست و همچنین مقیاسپذیری، مدل کسب¬و¬کاری مناسب و ساختار تیمی قوی برای ما اهمیت دارد. در کنار این موارد مزیتهای رقابتی استارتاپ، استراتژیهای ورود به بازار، شرکای تجاری، مدل مالی، شاخصهای کلیدی عملکرد و استراتژی خروج را هم در ارزیابی تیمهای متقاضی جذب سرمایه در نظر میگیریم. داشتن نمونه اولیه در حال کار و کشش (Traction) که منجر به درآمدزایی یا انعقاد قرارداد شده باشد، از شروط آغاز فرآیند ارزیابی ماست. تیمهای دانشبنیان مستقر در پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد دانشگاهها، استارتاپ¬های نوآور و با خلاقیت ناب، تیم¬های در مرحله رشد پیشبذری یا بذری، تیمهای با محصول IT و یا محصول فیزیکی، مدنظر ما برای فراخوان جذب سرمایه در نیک¬ونچرز هستند. البته در حال حاضر تمرکز و توجه اصلی ما به سمت تیمهای با محصول فیزیکی است. اما تیمهای با محصول IT را نیز بررسی میکنیم و در آنها به دنبال نوآوری ناب میگردیم.
از نظر شما به عنوان سرمایهگذار، مهمترین جنبههایی که استارتاپها باید به آن توجه داشته باشند چیست؟
تیم قوی با سابقه مناسب در حوزه مربوطه، تلاش و پشتکار کافی برای رشد و بقا
به نظر شما بزرگترین مشکلی که در بحث سرمایهگذاری خطرپذیر در اکوسیستم استارتاپی ایران داریم چیست؟
محدودیت ایجاد شده توسط سرمایهگذاران در مورد حوزههای سرمایهگذاری.
به عنوان مثال اکثر سرمایهگذاران خطرپذیر در حوزه محصولات IT base فعالیت میکنند و به طور کلی سرمایهگذاری خیلی کمتری بر روی طرحهای صنعتی و دانشبنیان صورت میگیرد.
نبود نوآوری ناب به این مفهوم که در حوزه تیمهای IT base اکثرا به فکر کپی برداری از طرحهای خارجی هستند و هیچ نوآوری نابی در این حوزه ایجاد نمیشود.
نظرات
نظر ثبت شده، نظر تو چیه؟